ZENGİN-FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM 8 KATA ÇIKTI
ZENGİN-FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM 8 KATA ÇIKTI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2012 verilerini açıkladı. Zengin - fakir arasındaki fark bu yıl da değişmeyerek 8 kat çıktı.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2012 verilerini açıkladı. Buna göre, en yoksul yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, en zengin yüzde 20'lik gruba göre 8 kat oldu. Bu fark bir önceki yıl da 8 kat olmuştu. Geçen yıl, en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik son gruptakiler, toplam gelirden yüzde 46,6 pay alırken, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 5,9 oldu.

En Zengin İstanbul; Türkiye'de hanehalkı başına düşen ortalama yıllık kullanılabilir gelir 26 bin 577 lira iken, ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelir ise 11 bin 859 lira oldu. İstanbul Bölgesi 16 bin 126 lira ile ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir geliri sahip il oldu.

Nüfusun Yüzde 16'sı Yoksul; TÜİK araştırmasına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, nüfusun yüzde 16,3'ü yoksulluk riski altında.

10 Kişiden 6'sı Kendi Evinde Oturuyor; TÜİK araştırmasına göre, kurumsal olmayan nüfusun, yüzde 60,6'sı kendilerine ait konutta oturuyor.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol