ZAFER MİCHA EMEKÇİLERİNİN
ZAFER MİCHA EMEKÇİLERİNİN

Micha iş yerindeki örgütlenme mücadelemiz Michalı emekçilerimizin sabrı ve direnişi ile birlikte zafere ulaştı. Micha emekçileri hem işlerine geri döndüler, hem de Türk Metal'i kabul ettirdiler.


1 Mayıs tarihinden itibaren İzmir Aliağa bölgesindeki Micha işyerinde teşkilatlanma çalışmalarımız başlatılmıştı. Ancak Micha yönetimi taşeron firmalarında çalışan işçileri işten atarak sendikalaşmaya karşı çıkmıştı.

09.05.2012 tarihinde Micha ve Micha'ya bağlı olan Gündüz Çelik ve Fırat Gül taşeron firmalarında devam eden üyelik çalışmaları sonucu yeterli çoğunluğa ulaşarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurarak yetki tespiti talebinde bulunduk. 10.05.2012 tarihinde Bakanlığa müracaat tarihimizden sonra Micha yönetimi sendikamız faaliyetlerimizi engellemek amacıyla Gündüz Çelik bölümünü fesh ederek toplu çıkış yaptı. Aynı gün Micha bünyesinde ve Fırat Gül bünyesinde işten çıkarmalar devam etti. Toplam 125 arkadaşımızın iş akdini fesih ederek içerideki üyelerimize büyük baskı uygulanmaya çalışıldı. Sendikamızdan istifa etmeleri için fabrika içerisinde çeşitli toplantılar yaparak çeşitli tehditlerde bulunarak istifaya zorladılar. Anayasal haklarını kullanmaktan geri durmayan Micha emekçilerimiz mücadelelerini sürdüreceklerini ilan ettiler.

Bu süreçte Türk-İş ve diğer sivil toplum örgütleri Micha emekçilerinin yanında olarak onlara destek verdiler.

Bu süreçte sendikamız Türk Metal Micha emekçilerini hiç yalnız bırakmadı. İzmir 2 Nolu Şubemize bağlı Micha iş yerinde işten atılan üyelerimize sendikamız tarafından erzak dağıtımı yapıldı. Sürekli motivasyon ile birlik ve beraberlikten asla ödün verilmedi.

Yapılan çoğunluk tespit yazısına itiraz etmeyen işveren sendikayı da kabul etti. Süreç Micha emekçilerinin lehine sonuçlandı. İşten atılan işçiler işe alınırken, kadrolarını da kazanmış oldular. Sıra artık toplu sözleşmede. Şimdi Türk Metal; Micha emekçileri ile birlikte işe alınmayan 8 işçinin işe geri alınması için çalışacak.

Micha emekçileri yılmadı, bıkmadı, Türk Metal ile birlikte zafere ulaşmış oldu. Bütün Micha emekçilerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol