YİNE ZONGULDAKYİNE FACİA
YİNE ZONGULDAKYİNE FACİA

Zonguldak’taki kömür ocağında metan gazı patlaması sonucu oluşan göçükte ilk belirlemelere göre 8 işçi hayatını kaybetti. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaşanan facia üzerine bir açıklama yaptı.


Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu Müessesesi’ne ait kömür ocağında meydana gelen metan patlamasında göçük altında kalan işçilerden 8’nin cansız bedenlerine ulaşılmasının ardından, sendikamız yönetim kurulu adına açıklama yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak duyduğu üzüntüyü ve tepkiyi dile getirdi:

Türkiye’de ekmek parası kazanmak zor, ekmek parasını kazanırken hayatta kalmak daha zor. Bunun en somut örneğini görüyoruz. Zonguldak’daki kömür ocağında metan gazı patlaması sonucu oluşan göçükte 8 işçimiz hayatını kaybetti. Avrupa’da en fazla işçi ölümlerinin meydana geldiği Türkiye’de yaşanan bu dramın artık bir son bulmasını istiyoruz.

Bu kazanın sebebi her ne olursa olsun, maden ocaklarında yaşanan ard arda ölümlü iş kazaları bir rastlantı olamaz. Alenen büyük bir zafiyet yaşanıyor. Yaşanan iş kazaları ile ilgili artık bir komisyon kurulması ve olayları özel olarak araştırması zaruret haline gelmişken, “insan hayatının neden bu ülkede bu kadar ucuz olduğunun” da sorgulaması gerekiyor.

Zonguldak’ta alın teri ile bu faciaya maruz kalan, yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol