YETKİ TÜRK METAL’DE
YETKİ TÜRK METAL’DE

Yeni dönem toplu sözleşme mücadelesinde, “Biz de varız!” diyen BOSCH EMEKÇİLERİ, “her zaman olduğu gibi bundan sonra da Türk Metal’le birlikte olacaklarını ilan etmiştir.” 


BOSCH EMEKÇİLERİ,
sağduyunun sesini dinledi ve kararını verdi:

\011“TÜRK METAL’LE YOLA DEVAM EDİYORUZ”
\011 
Tüm yalanlara, tüm saldırılara ve provokasyonlara rağmen, sağduyunun sesini dinleyerek, Türk Metal’le yola devam kararını veren BOSCH EMEKÇİLERİNİ kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz
 
“YETKİ TÜRK METAL’DE”
BOSCH çalışanlarını yalanlarıyla ve asılsız iddialarıyla kendi yanlarına çekmeye çalışanların, 12 Nisan 2012 tarihi itibariyle yetkili olma şansları ortadan kalktı. Bu durumun netlik kazanmasıyla birlikte, yeni dönem toplu sözleşme mücadelesinde, “Biz de varız!” diyen BOSCH EMEKÇİLERİ, “her zaman olduğu gibi bundan sonra da Türk Metal’le birlikte olacaklarını ilan etmiştir.” 
 
“MESAJI ALDIK”
BOSCH işyerinde yaşanan gelişmelerden gerekli mesajları aldık. Bu mesajların gereğini yapmak üzere ilk adımlarımızı da attık. Genel Başkanımızın BOSCH işyerini ziyareti sırasında söylediği gibi, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, söylediklerimiz birer birer hayata geçecek,  olumlu ve kalıcı adımlarımız, samimiyetle devam edecektir.
 
“YARALARI SARACA\304\236IZ” 
BOSCH çalışanlarının yaşadığı sorunlar en kısa zamanda çözüme kavuşturulacak ve tüm yaralar sarılacaktır. Bir daha böyle bir olumsuzluğun yaşanmaması için son derece hassasiyet içinde olacağız. Önümüzdeki yeni sözleşme döneminde, BOSCH EMEKÇİLERİYLE birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi başarıyla noktalayacağız.
 
“SEÇİM TAKVİMİNİ BAŞLATACA\304\236IZ” 
BOSCH EMEKÇİLERİNİN taleplerine paralel olarak, yetki müracaatından hemen sonra seçim takvimi açıklanacaktır. BOSCH EMEKÇİLERİ iradelerini, sandıklarda hür ve demokratik bir şekilde ortaya koyacak ve yöneticilerini kendileri belirleyecektir. 
 
“YENİ DÖNEME KADAR, GENEL MERKEZDEN BİR YÖNETİCİ” 
Sorunların çözümünde çalışma barışının kalıcı olmasına özen göstermeye devam edeceğiz. Başlattığımız bu yeni süreçte, mevcut şube yönetimi BOSCH işyerinden tamamen çekilerek, BOSCH EMEKÇİLERİ başta olmak üzere diğer bağlı işyerlerindeki arkadaşlarımızla iletişim ve koordinasyon, seçimlere kadar bir Genel Merkez Yöneticisi tarafından sağlanacaktır.
 
“BOSCH EMEKÇİLERİ, PROVAKASYONA GEÇİT VERMEDİ”
BOSCH’un Türkiye’deki tüm işyerlerinde, işin ve işyerinin gelişmesi, büyümesi, verimli ve kaliteli bir üretim sürecinin devamı için gayret göstermeye devam edeceğiz.  Bu durumun istihdamı arttırıcı etkisi olacaktır. İşini ve işyerini seven BOSCH EMEKÇİLERİ, bazı yabancı sendikacılar ve ülkemizdeki yandaşları tarafından provoke edilmek istense de bu saldırılar BOSCH EMEKÇİLERİ tarafından püskürtülmüştür.
 
“BİZ, BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ” 
Biz bu mücadeleden güçlenerek çıktık. Çünkü artık BOSCH EMEKÇİLERİNİ daha yakından biliyor haklı taleplerini gerçekleştirmek için yolumuzu aydınlatmış bulunuyoruz. BOSCH işyerinde başta çalışanlar olmak üzere, kimsenin bir zarar görmeden üretmeye devam etmesini sağlayacağız. BOSCH işyerindeki gelişmelerden gereken mesajları aldık. Bu mesajın arka planındaki kırgınlıkları ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Biz, büyük ve güçlü bir aileyiz. Bu yarayı hep birlikte sararak ne kadar büyük ve güçlü olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. 
 
“MÜCADELEMİZ İYİ BİR SÖZLEŞME İÇİN” 
2012’nin Toplu Sözleşme Yılı olduğunu bir yıl öncesinden söylemiştik. Bu yıl, birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir yıl. Başarılı ve iyi bir sözleşme için, başta BOSCH EMEKÇİLERİ olmak üzere tüm üyelerimizle sağlam bir dayanışma içinde olacağız. 
 
“BOSCH ÇALIŞANLARINA SA\304\236DUYULU YAKLAŞIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR”
Akın akın Türk Metal’e üyeliklerini yenileyen BOSCH EMEKÇİLERİNE teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde toplu sözleşmemiz, siz değerli emekçilerin talepleriyle şekillenecek ve sergilediğiniz güçlü dayanışma ile başarıya ulaşacaktır. Bir olduğumuz, iri olduğumuz ve diri olduğumuz takdirde başarı bizim olacaktır. Tüm yalanlara, tüm saldırılara ve provokasyonlara rağmen, sağduyunun sesini dinleyerek, Türk Metal’le yola devam kararını veren BOSCH EMEKÇİLERİNİ kutluyor, bu konuda emek veren herkese tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.
 
Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol