Van'da Felaketler Üst Üste Geldi
Van'da Felaketler Üst Üste Geldi

Van'da felaketler üst üste geliyor.Yardım malzemelerinin bulunduğu depolarda yangın çıktı. Türkiye genelinden depremzedeler için gönderilen 8 tır dolusu yardım malzemesi yandı. Van dün gece de 5.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 


Van'a giden yardımlar yandı

Van'da felaketlerin ardı arkası kesilmiyor. Depremlerle sarsılan Van'da yangın felaketleri de yürekleri dağlıyor. Depremzedelerin çadırlarında çıkan yangınların acısı sürerken, son olarak yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Van'da dün gece de 5.0 büyüklüğünde depremle meydana geldi.  

Türkiye genelinden toplanan ve depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu 3 depoda çıkan yangında 8 tır dolusu yardım malzemesi yandı. 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan depolardaki yangının, elektirik kontağından çıktığı düşünülüyor.

Resmi açıklama Van Valisi Münir Karaloğlu'dan geldi. Üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını belirten Karaloğlu, ''Yedi depodan üç tanesi zarar gördü bu yangında. Bu depolarda 5 bin metrekare halıfleksimiz, karayollarının 5 bin adet yol kenar plastik dikmesi, trafik levhaları, tasnif edilmek için bekleyen ikinci el giysiler, bir miktar çocuk bezi ve tuvalet kağıdı zarar gördü." dedi. 

Karaloğlu, yangının çıkış sebebinin sorulması üzerine, ''Büyük bir ihtimalle elektrik kontağından çıktığını düşünüyoruz şu an için, itfaiye müdürlüğünün yapacağı çalışmayla kesinleşebilir, şu an ilk bilgi elektrik kontağından çıktığıyla ilgili'' dedi.

Bu arada, yangın sırasında, Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekiplerince, bitişikteki depolarda bulunan yardım malzemeleri dışarı çıkarıldı. Yardım malzemeleri, kamyonlara yüklenerek ildeki diğer depolara götürüldü.

Van'da daha önce de Karpuzalan Mahallesi'ndeki bir çadırda sabaha karşı çıkan yangında da çadırda bulunan 2 çocuk ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. 

Türk Kızılay Derneği tarafından kurulan çadır kentte çıkan bir başka yangında da 2 çadır yanmış, 2 araç da hasar görmüştü.

Van’da 5.0 büyüklüğünde deprem

Van'da dün gece yine depremle sarsıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.47’de, merkez üssü Van-Kurubaş olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Van Bölge Hastanesi, tedbir amacıyla boşaltıldı. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç’ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.

Daha önce ağır hasar gören ve yıkım çalışmaları yapılan eski Sağlık Meslek Lisesi'nde yeni çökme olduğu bildirildi. 

Bu arada İmam Hatip Lisesi'nde kalan ve yaşanan panik sonrası bazıları birinci kattan atlayarak hafif yaralanan 5 polis memuru ambulans ve diğer araçlarla hastane kaldırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, Van'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki artçı depremin, büyük deprem sonrası bölgedeki deprem aktivitesinin değişmesinden kaynaklandığını belirterek, ''Bölgede gece boyunca 2.5 ile 3.8 büyüklükleri arasında 16 artçı deprem meydana geldi'' dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol