ULUSLARARASI 21. ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI
ULUSLARARASI 21. ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün gelenekselleşen Çocuk Meclisi toplantılarının 21’incisi 18-23 Haziran tarihleri arasında Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de toplandı. Çocuk Meclisine bu yıl 810 metal çocuğun yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve KKTC’den 54 konuk çocuk da katıldı.

Çocuk Meclisi faaliyetleri kapsamında 4 gün boyunca çocuklar için kurulan bilim ve sanat atölyelerinde çok sayıda çalışma yapılırken, havuz ve spor etkinlikleri ile çocuklar eğlence dolu vakit geçirdi. Kurultaya katılan çocuklar Cumhuriyetimiz yüzüncü yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ebedî istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatı da buldu. 21 Haziran günü gerçekleştirilen ziyarete Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz da katılarak çocuk meclisi delegeleri ile bir araya geldi. Resmi törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılırken, günün anısına Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz Misak-ı Milli Kulesinde yer alan Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Kurtuluş Savaşı Müzesini gezen çocuklar Anıtkabir ziyaretini bu şekilde tamamladı. Yine kurultay etkinlikleri kapsamında 22 Haziran günü Uluslararası 21. Çocuk Meclisi delegeleri adına hatıra ormanı kurulurken, 36 fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliklere katılan çocuklar kurultay boyunca Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a ve Sendikamız Türk Metal’e teşekkürlerini iletirken, kurultay çalışmalarında duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol