ULUSLARARASI 20. ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI
ULUSLARARASI 20. ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI

Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün gelenekselleşen Çocuk Meclisi toplantılarının 20’ncisi, 19-24 Haziran tarihleri arasında Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de toplanıyor. Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle iki yıldır düzenlenemeyen Çocuk Meclisine bu yıl 450 metal çocuğun yanı sıra Kırgızistan ve Gürcistan’dan konuk çocuklar da katılıyor.

Uluslararası 20. Çocuk Meclisi’nin açılış programı 21 Haziran 2022 Salı günü istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ve saygı duruşun ardından önceki Çocuk Meclislerinden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Açılış programında kürsüye ilk olarak kurultay delegeleri adına Gölcük Şubesi Delegesi Aylin Sözsoy çıkarak bir konuşma yaptı. Kürsüye daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ çıktı. Konuşmasına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selam ve başarı dileklerini ileterek başlayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gençlere hitap ederken kullandığı “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” sözünü hatırlatarak kurultay delegelerine şöyle seslendi: “Hatırladınız mı? Onu hiç unutmayın. O büyük insanı hiç unutmayın, bilin ki, yalnızca çok ama çok büyük insanlar, en büyük eserini, kendi kurduğu cumhuriyeti, büyüklere değil, küçük çocuklara emanet ederler. Bunu ancak çok büyük insanlar yapar. İşte size düşen görev, o büyük insanın, ulu önder Atatürk’ün güvenine layık olmak, size verdiği görevi yerine getirmek, bu cumhuriyete sahip çıkmak ve yüceltmek olacaktır…”

Sözlerine adaletin önemine değinerek devam eden Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, Türk Metal Sendikası’nın aileleriniz için mücadele verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “İşte bizler Türk Metal olarak adaleti sağlamak içinde mücadele ediyoruz… Size söz veriyoruz... Türk Metal, annenizin, babanızın hakkını sonuna kadar koruyacak. Sizin de payınız olan o hakkı almak için sonuna kadar mücadele edecek. Size söz veriyoruz: Hayatımızın her anını... Gücümüzün son zerresini... Bütün nefesimizi, adalet için harcayacağız. Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz.”

Çocuk Meclisi etkinlikleri kapsamında açılış programı, Metal Çocuk Halk Oyunlar Grubu, Perküsyon Ekibi ve Metal Çocuk Korosunun gösterileri ile devam ederken, açılış programı metal çocuk hatıra ormanı fidan dikimi gerçekleştirmesiyle tamamlandı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol