UAMİF’ten Genç Kırgız İşçilerine Eğitim
UAMİF’ten Genç Kırgız İşçilerine Eğitim

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Genel Başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun, eğitim programı çerçevesinde Kırgızistanlı genç işçilere eğitim verildi.


10–14 Eylül 2012 tarihleri arasında Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) Genel Sekreteri Mehmet Soyupek’in katılımıyla Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te “Merkezi Tip Sendikacılık ve Küresel Dünyada Sendikacılığın Geleceği” konulu seminer düzenlendi. Bu eğitim seminerine Kırgızistan’dan federasyonumuza üye sendikaların genç işçilerinden temsilci düzeyinde 50 kişi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek ‘Dünya sendikalarını bekleyen tehlikeler olduğunu” belirttikten sonra; bu tehlikelere karşı nasıl tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. “Avrasya bölgesindeki sendikaların bir an önce merkezi tip sendikacılığa geçerek, öncelikle ülke çapında güçlü sendikacılığı yaratmalarının gerektiğini” söyleyen Soyupek, daha sonra “dünya çapında güçlü dayanışmanın önemine” dikkat çekti. Soyupek, konuşmasında tek çıkış yolunun buradan geçtiğinin önemini belirtti.

Eğitim seminerin ikinci bölümünde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe “Küreselleşme ve sendikacılığın geleceği konulu” tebliğini sundu. Eğitim seminerinin soru cevap bölümünden sonra sertifika töreniyle seminer sona erdi. Yapılan eğitimin çok yararlı olduğunu söyleyen Kırgızistan Dağ-Maden Metalürji Sanayisi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eldar Tadjibayev, bu eğitimlerin devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek Federasyon Genel Sekreteri Soyupek’e teşekkür etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol