UAMİF 56. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISINI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPTI
UAMİF 56. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISINI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPTI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 56’nci Merkez Komite Toplantısı 26 Aralık 2023 tarihinde video konferans yöntemiyle yapıldı.

Merkez Komite Toplantısı, UAMİF Genel Sekreteri Murat Salar’ın sunumuyla başladı. Salar, sunumunda Federasyonun 7 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen 10. Genel Kuruldan sonra yaptığı faaliyetleri değerlendirdi.

UAMİF Genel Sekreteri Salar’ın konuşmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Federasyonun ve Sendikamız Türk Metal’in Genel Başkanı Pevrul Kavlak adına Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş gerçekleştirdi. Sözlerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selam, sevgi ve dayanışma dileklerini ileterek başlayan Odabaş, Federasyonun 2023 yılının Mart ayında gerçekleştirdiği genel kurulda önemli kararlar aldığını fakat son yıllarda ardı ardına çıkan ve tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan ekonomik krizlerin ve savaşların planlanan faaliyetlerin ve etkinliklerin önüne geçtiğini dile getirdi. Bu dönemde işçi sınıfının küreselleşme ve çokuluslu sermaye karşısında uluslararası mücadelesinin oldukça önemli hale geldiğine değinen Odabaş, “Bugün altında toplandığımız bu çatı bizim coğrafyamızda oldukça önemli. Bizim sesimiz ne kadar gür çıkarsa, birlikteliğimiz ne kadar ön planda olursa o kadar rahat başarıya ulaşabiliriz. Küreselleşme ve sermayenin artan baskılarına karşı o kadar rahat mücadele edebiliriz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Odabaş’ın konuşmasının ardından, son yıllarda tüm dünyayı etkileyen salgın, afet ve savaş gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan ekonomik krizde, UAMİF’e bağlı sendikaların yürüttüğü faaliyetler değerlendirildi. Bu bölümde üye sendikaların temsilcileri ülkelerinin sosyal-ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıda ayrıca Federasyonun 2024 yılındaki eğitim programı da ele alındı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mesut Erdem de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol