UAMİF 55. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI
UAMİF 55. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 10. Olağan Genel Kurulu öncesinde federasyonun dönem faaliyetlerinin değerlendirildiği ve yeni dönemin ele alındığı 55. Merkez Komite Toplantısı, 6 Mart 2023 tarihinde Grand Mercure Hotel Ankara’da gerçekleştirildi.

UAMİF Merkez Komite Toplantısı Türk Metal Sendikası ve UAMİF Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına, ülkemizin bir ay önce büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatarak başlayan Genel Başkanımız Kavlak, “Bu zor günlerde bizlere destek olan siz Avrasyalı ülkelere, dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Depremin etkilediği alan ve insan sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türk Metal Sendikası olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerine yardımlar ulaştırdıklarını ve ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi. UAMİF’in 10. Olağan Genel Kurul toplantısı ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak, Genel Kurulun dünya işçi hareketine hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın açılış konuşmasının ardından UAMİF 10. Olağan Genel Kurulu’nun gündemi değerlendirildi. Toplantıda ayrıca 2023 yılı eğitim faaliyetleri ve aidat ödemeleri gündeme getirildi. Merkez Komite Toplantısı bir sonraki toplantı yerinin belirlenmesi ile tamamlandı.

Toplantıya, 18 ülkeden 29 temsilci katılırken, UAMİF Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile UAMİF Merkez Komite üyesi ve Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar da toplantı da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol