TÜRK METAL’Lİ OLUN!
TÜRK METAL’Lİ OLUN!

Gölcük Ford Otosan çalışanı üyelerimiz Toyota İşçilerine destek için Sakarya'ya gelerek kitlesel basın açıklaması yaptı. Toyota çalışanlarını sendikaları Türk Metal’e davet etti…


Ford Otosan çalışanı Tamer Bağ iş yerindeki çalışma arkadaşları adına yaptığı basın açıklamasında “Biz bütün metal işçileriyle aynı amaç için aynı çatı altında olmak istiyoruz. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Toyota emekçilerinin sendikalaşmasında rahatsızlık duyan çevreler bir yalan rüzgârı estirmekte bu rüzgârı arkasına alarak Toyotalı emekçi kardeşlerimizin kafasını karıştırılarak sendikalaşmalarına engel olmak istenmektedir. Öncelikle Toyota emekçileri kardeşlerimize, bizim kendi iş yerimizi yani Ford Otosan’ı örnek vermek istiyoruz” dedi.

Tamer Bağ yaptığı açıklamasında “Ford Otosan’ı sorunlu gösterenler, bunu abartarak, büyüterek ve çarpıtarak sendikalaşma önüne bir engel koyarak, sadece Toyota işçilerinin sendikalı olmasını istemeyen çevrelerin işidir. Biz bunun için Toyota emekçi kardeşlerimizin, söylediklerimizin doğruluğunu yerinde görmeleri için gerekirse Ford Otosan’a davet ediyor, sendikalı bir iş yerinde çalışmanın avantajlarının bizzat kendi gözleriyle görmelerini istiyoruz. Biz güçlü yapan sendikamız, sendikamızı güçlü yapan ise bizim dayanışmamızdır” diye konuştu. 

Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener ise yaptığı konuşmasında “Ford Otosan’la sendika arasında sorun var diyerek burada kölelik düzeni devam ettirmek istemektedir. Ben işverene sesleniyorum; Türk Metal üretmek demek, kazanmak demek, iş ve işin gelişimi demektir. Amacımız adil bir ücretle çalışmak ve kazandırmaktır. Biz bunu tüm beyaz eşya, otomobil ve diğer sektörlerde ispatladık” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından işçiler otobüsle Gölcük’e hareket etti…

Kent Meydanında yapılan basın açıklamasına Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener, Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya, Ford Otosan çalışanlarımız katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol