TÜRK METALLİ OLMAKTAN GURURLUYUZ
TÜRK METALLİ OLMAKTAN GURURLUYUZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak iş yerleri ziyaretlerine Sakarya’daki Otokar işyerimiz ile devam etti. Otokar emekçileri Kavlak’ı “Türk Metalli olmaktan gurur duyuyoruz” sözleri ile karşıladı.


Genel başkanımız Pevrul Kavlak iş yerleri ziyaretlerine Sakarya’daki Otokar iş yerini ziyaret ederek devam etti. Kavlak’ı karşılayan emekçiler “Türk Metalli olmaktan gurur duyuyoruz” “Başkan nerdeyseniz biz de ordayız” diyerek tam destek oldular.

Ziyarette Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya’da Kavlak’a eşlik etti.

Yaklaşık 2000 işçinin çalıştığı Otokar iş yerinde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tüm atölyeleri gezerek yüzlerce emekçi ile el sıkıştı. Otokar emekçilerinin sözleşme süreci ile ilgili sorularını da cevaplayan Kavlak; şunları söyledi:

Bu her zamankinden farklı bir süreç... Otokar iş yeri hızlı büyüyen bir fabrika... Çok sayıda yeni işe giren var. Yeni işe girenlerin ücretleri düşük olduğu için ortalama ücretler ve buna bağlı olarak zamları da düşük oldu. Bunun telafisi için bu sözleşmede büyük bir mücadele veriyoruz. Sizlerin desteği ile bu sorunu çözeceğiz. Uzun yıllardır çalışıp da hala düşük ücret alanlara yönelik çekme istedik. Bunu başarmak istiyoruz. Bakın fazla mesailere kalmayarak tepkimizi gösterdik. Bu MESS’e verilen bir mesajdır. Biz üyelerimizin bütün ihtiyaçlarını çok iyi bilen ve bunun mücadelesini veren bir sendikayız. On binlerce işçinin katıldığı eylemlerle bunu ortaya koyduk. Daha fazlasını da yapacağız. Meydanlarda bizi sıkça görmeye alışsınlar. Yetkilerin gelmeyişinden dolayı 6 ay sözleşme sürecimiz geç başladı. Yasal süreç devam ediyor. Her şeyi sizlerle anı anına paylaşıyoruz. Bizi takip edin…

Kavlak; Otokar emekçileri ile öğle yemeğini Otokar yemekhanesinde yedi. Otokar’ın yüzde yüz yerli Milli Tankı Altay’ı ve diğer askeri araçlarının gösterisini izledi. Son olarak Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ü ziyaret eden Kavlak Otokar emekçilerini, Otokar'ı ve toplu sözleşme sürecini konuştu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol