TÜRK METAL'İ EN BÜYÜK YAPAN, MANGAL GİBİ YÜREĞİDİR
TÜRK METAL'İ EN BÜYÜK YAPAN, MANGAL GİBİ YÜREĞİDİR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 2. Aile Kurultayı 3. Hafta programına konuk olan Bursa Şubelerinden gelen üyelerimizle bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Türk Metal'i en büyük yapan, eğilmez- bükülmez yapan, bu ruha sahip olan emekçilerin mangal gibi yüreğidir” dedi.


TÜRK METAL'İ EN BÜYÜK YAPAN, MANGAL GİBİ YÜRE\304\236İDİR.

Türk Metal Sendikası Bursa Şubelerine bağlı iş yerlerinden gelen 460 üyemiz 2. Aile Kurultayı programına katıldı. Programın açılışı Genel Başkanımız Pevrul kavlak tarafından yapıldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasına Türk Metal’in duruşunu anlatarak başladı. Konuşmasında “Biz, asil bir milletiz, biz, değerlerimiz için yaşarız. Bu değerlerin başında vatan gelir. Bu değerlerin başında bayrak gelir. Bu değerlerin başında bağımsızlık gelir. Ve elbette bu değerlerin başında inançlarımız gelir, namusumuz gelir. Bizim için bunların bir sıralaması yoktur. Hepsi birbirinden değerlidir, hepsi kutsaldır. Bunların uğrunda canımızı seve seve feda ederiz. Bugün Türkiye, büyük ve güçlü bir devlet olarak dimdik ayakta ise, bunda sahip olduğumuz milli ruhun büyük payı vardır” diyen Genel Başkanımız Kavlak; konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İşte Türk Metal'i en büyük yapan, eğilmez- bükülmez yapan, bu ruha sahip olan emekçilerin mangal gibi yüreğidir. Türk Metal olarak biz; devlet, millet, cumhuriyet, demokrasi gibi kavramları yüreğimizde taşıyan bir sendikayız. Üyelerimizle birlikte bu heyecanı, bu ruhu geleceğe taşımaya kararlıyız. Çünkü bu ruhu Türk Metal ile kucaklaştıran sizsiniz".

VATANSEVER VERGİSİNİ SON KORUŞUNA KADAR ÖDEYENDİR

Genel Başkanımız Kavlak konuşmasında “halkının mutluluğunu, refahını, özgürlüğünü düşünmeyen,  bu topraklarda ekonomik bir zenginlik yaratmayan, açlıkla, yoksullukla savaşmayan, insanını başı dik, ele güne muhtaç etmeden özgür yaşatmayan, insanına doğru düzgün bir eğitim olanağı tanımayan, sağlığını gözetmeyen, insanını hor gören bir anlayışın "vatansever" olması mümkün değildir” dedi.  Kavlak ayrıca vatansever insanların özelliklerini tanımlarken şu ifadelerin altını çizdi: Kimdir vatansever?  Devletine ve halkına karşı üzerine düşen görevi yapandır. Askerliğini yapandır. Halkın, mutluluğu, huzuru ve refahı için çalışandır. Üreten,  katma değer yaratandır. Taşın altına elini koyandır. Vergisini son kuruşuna kadar ödeyendir. Vatansever, vatanına da, halkına da sahip çıkandır. Mehmet Akif'in dediği gibi: "Sahipsiz kalan vatanın batması haktır,  Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır."

EN ZENGİN 100 KİŞİ ASGARİ ÜCRETLİ KADAR VERGİ ÖDEMİYOR

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kavlak’ın üzerinde durduğu diğer önemli bir nokta ise İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın yaptığı bir araştırmadan örnek verdiği örnekti:

Araştırmaya göre, geçen yıl "asgari ücretlinin gelir vergisi yüzde 15 iken, en zengin 100 Türk'ün dediği gelir vergisi servetlerinin yüzde 5,7'sine karşılık geliyor. Yani her asgari ücretli; gelirine göre en zengin 100 Türk'ün ödediği verginin 3 katı vergi ödüyor.

2011 yılında "100 Vergi Rekortmeni'' yıllık 2 milyar lira kazanç elde ederken, aynı kazancı 3 milyon 215 bin asgari ücretli ancak elde edebiliyor. Yani 32 bin 150 asgari ücretlinin kazancını bir zengin tek başına elde edebiliyor. Asgari ücretlinin üzerindeki vergi yükünün üçte biri kadar da devlete vergi verebiliyor.

Bu araştırma iki gerçeği ortaya çıkarıyor.  Biri; gelir dağılımında büyük bir adaletsizlik var, Diğeri ise vergi konusunda toplumun en namuslu kesiminin asgari ücretlilerin, çalışanların olduğu gerçeği. Bizim bildiğimiz devlet baba; çocukları arasında ayırım yapmaz. Devlet’in ekonomisine yön verenler, emekçinin yoksullaşmasına seyirci kalıyor. Zenginin servetinin jandarmalığını yapıyor. Eğer adalet buysa biz bu adaletten bir şey beklemiyoruz. Eğer devlet, şefkatli kucağında zengine yer verdiği kadar, işçisine, yoksuluna yer vermiyorsa, biz adaleti sokaklara inerek aramasını biliriz.

Bursa Şubeleri 2. Aile Kurultayı’na; Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Bursa Nilüfer Şube Başkanımız Ruhi Biçer, Bursa 3 Nolu Şube Başkanımız Mesut Gezer, Gemlik Şube Başkanımız Kemal Durmaz, Bursa Osmangazi Şube Başkanımız İsmail Cirit, İzmir 2 Nolu Şube Başkanımız Süleyman Yıldırım da katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol