TÜRK METAL'DEN İKEA İŞÇİSİNE DESTEK
TÜRK METAL'DEN İKEA İŞÇİSİNE DESTEK

IKEA Türkiye mağazalarındaki çalışanların sendikal güvenceye kavuşması için Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce işçi İstanbul Ümraniye’de IKEA mağazası önünde yönetimi protesto etti.


Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçiler de IKEA Ümraniye mağazası önünde toplanarak IKEA işçisine destek verdi. Türk Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar “IKEA Türkiye çalışanlarının sendikaya üye olma hakkını elde edinceye kadar var güçleri ile mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Amerika'dan Malezya’ya kadar dünyada IKEA’nın bulunduğu tüm ülkelerdeki sendikalarla ortak hareket ettiklerini vurgulayan Alemdar, “Dünyadaki IKEA sendikaları bugün tek ses, tek yürek oldu. Bugün burada bizim eylemimize İsveç, Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, JaponyaRusya, İspanya, İtalya, İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Norveç, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’dan dayanışma mesajları geldi” diye konuştu.

Tüm dünyadaki sendikalı IKEA çalışanlarının çatısı altında birleştiği UNI IKEA Küresel Sendikalar Birliği adına UNI Küresel Sendikası Ticaret Bölümü başkanı Alke Boessiger de eylemde “Tüm dünya sendikaları Türk Koop-İş Sendikası’nın yanındadır” diye konuştu.

Türk Metal Sendikası olarak bizlerde IKEA eyleminde yer alarak IKEA işçilerine yoğun bir destek verdik. Ellerinde bayraklarla ve sloganların yazıldığı dövizlerle eylemde bulunan Türk Metal üyesi işçiler IKEA işçisinin yanında olduğunu, sendikal hakların engellenemeyeceğini ifade ettiler. 

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol