TÜRK METAL VE IG METALL’DEN ÇELİK İŞKOLUNDA ORTAK EĞİTİM PROGRAMI
TÜRK METAL VE IG METALL’DEN ÇELİK İŞKOLUNDA ORTAK EĞİTİM PROGRAMI

Türk Metal Sendikası ile Alman IG Metall Sendikaları arasında 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde Kdz. Ereğli örgütlü olduğumuz Erdemir işyerinde ortak bir eğitim programı düzenlendi. Alman IG Metall'in çelik sektöründe örgütlü olduğu BGH Edelstahl Siegen, BGH Edelstahl Freital, Georgsmarienhütte, Thyssenkrup Steel Europe AG, BGH Edelstahl Lugau, Henningsdorfer Elektrostahl, Deutsche Edelstahlwerke ve ArcelorMettal Bremen işletmelerinde görevli sendika baştemsilci ve temsilcilerin yer aldığı eğitim grubunda IG Metall Sendikası’nın Demir Çelik Sorumlusu Hüseyin Kenan Aydın’da yer aldı.

Programın ilk günü Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş’ın başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Odabaş, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selamlarını iletirken, Alman IG Metal Sendikası’nın demir çelik sektöründe örgütlü işyerlerinde görev alan temsilcilerini Türk Metal olarak ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Odabaş, demir çelik sektöründe yıllarca emek veren bir işçi olduğunu hatırlatırken, iki farklı ülkede metal işkolunda örgütlü sendikalar arasında bu tür eğitimlerin artırılmasını umduğunu ve eğitim programının iki taraf içinde başarılı bir şekilde tamamlanmasını diledi.  Odabaş, konuşmasında Sendikamız Türk Metal’i ve faaliyetlerini anlattı.

Programın ikinci günü Erdemir işyerinde Fabrika Yönetimi tarafından, “İklim değişikliğine ilişkin stratejiler ve çelik üretimine etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından katılımcılara Erdemir işyerinin çalışma alanları gezdirilerek, fabrikanın üretimi hakkında bilgi verildi. Programda son olarak Ereğli Demir Çelik işyerinde görevli işyeri sendika temsilcileri ile bir araya gelen grup, “Geleceğe yönelik demir çelik endüstrisindeki değişiklikler”, “Sektörel temelde toplu sözleşme ve Türkiye’deki sendikalar” ile “Sendikal ve işçi haklarına ilişkin sendikanın geleceğe yönelik stratejiler” konuları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

İki gün süren programda Kdz. Ereğli Şube Başkanımız Altan Kalfa, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Helmut Lense, Erdemir işyeri Sendika Baştemsilcimiz Ümit Özyiğit, Dış ilişkiler Dairesi Başkanımız Burak Ekmekcioğlu ile Dış İlişkiler Dairemiz Uzmanlarından Berk Ekiz katılımcılarla birlikte programı takip ettiler. Çelik sektörü için yapılan eğitim programının ikincisinin Almanya’da düzenlenmesine planlanıyor.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol