TÜRK METAL İLKÖĞRETİM OKULUNA58 BİN KİTAP
TÜRK METAL İLKÖĞRETİM OKULUNA58 BİN KİTAP

Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okuluna verdiğimiz sözü tuttuk. 58 bin kitap tahsis ettik.Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce kitap dağıtım törenine katıldı.


Genel Merkezimiz Kırıkkale'de bulunan Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okulu'na daha önce gelen talep üzerine kitap sözü vermişti. Sendikamız sözünü tuttu ve okulumuza 58 bin kitap tahsis etti. Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Türk Metal Mustafa Özbek ilköğretim Okulunda kitap dağıtım törenine katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın selamlarını iletti. Arkadaşlığın ve kitapların önemine dikkat çeken Aslıyüce, Öğrencilerin iyi arkadaşlara, sağlam arkadaşlıklara ihtiyacı var… İşte biz bunun için, Türk Metal Sendikası olarak, öğrencilerimize 58 bin yeni arkadaş getirdik… "Öğrencilerimizin bu kitaplarla, güzel arkadaşlıklar kurması en büyük dileğimizdir. Biz, bu arkadaşlıkların hem ülkemize, hem öğrencilerimize, hem de milletimize faydalı sonuçlar getireceğine inanıyoruz" dedi

Aslıyüce konuşmasında ayrıca şunları ifade etti:

"Bizim, gençler için bir şeyler yapmamız lazım…

Çünkü onlar bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine lazım…Geleceği  boş vermemek lazım..Ciddiye almak lazım..Çünkü bu gençler bize de bu ülkeye de lazım…

Başta da söylediğim gibi ülke sorunlarının çözümüne sivil toplum örgütlerinin de destek olması gerekiyor…

Biz, Türk Metal Sendikası olarak, şu anda 114 bin metal işçisinin sözleşme görüşmelerine yoğunlaşmış durumdayız..

Allah’în izniyle bu süreci atlattıktan sonra, genç işçilere yönelik, uluslararası bir projeyi hayata geçireceğiz.

Gençlerin, hem istihdamını, hem örgütlenmesini hem de sendikal kariyer yapmasını amaçlayan bu projemiz için hazırlıklarımız devam ediyor.

Öte yandan üye işçilerimizin çocuklarına yönelik, etkinliklerimiz de sürüyor..

Ağustos ayında yapılan Çocuk Meclisimize Okulumuzdan 20 öğrencimiz ve 2 hocamız katıldı..Onların mutluluğuna katkıda bulunduysak, ne mutlu bize…

Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine biz de sendika olarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz…

Kitaplar, sessiz öğretmenlerdir… Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin en yakın dostları, arkadaşlarıdır…Biz bu dostluk bağına katkıda bulunmak istedik…

Bugün öğrencilerimize 58 bin arkadaş getirdik.. Söylediğim gibi, bunlar iyi arkadaşlar, sağlam arkadaşlar..

Mustafa Kemal Atatürk Nutuk ile, Dede Korkut hikayeleri,Mevlana Mesnevisi,Peyami Safa Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Necip Fazıl Çile’si ile öğrencilerle birlikte olacak..

Yerli, yabancı birçok şair ve yazar, yazdıklarıyla, söyledikleriyle öğrencilerimizle arkadaş olacaklar…

100 Temel Eser içindeki eserlerden toplam 58 bin adet kitabı, bir kültür hizmeti olarak okul idaresine sunmuş bulunuyoruz.

Umarım öğrencilerimiz, yeni arkadaşlarıyla güzel arkadaşlıklar kurar, vatanımıza, milletimize ve Kırıkkale’mize faydalı olurlar".

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise yaptığı konuşmasında Türk Metal'in bu davranışını takdir ettiğini, Genel Başkan Pevrul Kavlak ile görüşmesinde Türk Metal'i daha yakından tanıdığını söyledi. Kolat, Türk Metal'in yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol