TÜRK METAL BÜYÜK BİR AİLEDİR
TÜRK METAL BÜYÜK BİR AİLEDİR

İzmir, İstanbul, Manisa ve Çerkezköy şubeleri ile devam eden Aile Kurultayımızın 2. Hafta açılışı Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek tarafından yapıldı. 


İzmir, İstanbul, Manisa ve Çerkezköy şubeleri ile devam eden Aile Kurultayımızın 2. Hafta açılışı Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek tarafından yapıldı. Açılış konuşmasının başında 13 Mayıs’ın Anneler Günü olması nedeniyle salonda bulunan annelerin, anneler gününü kutlayan Soyupek, siz değerli anneler, hayatın yükünü sırtınızda taşıyorsunuz, Hadis-İ Şerif’te dendiği gibi “Cennet Anaların ayağı altındadır” hepinizin anneler gününü kutluyorum dedi.

Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen Aile Kurultaylarının ikincisinin ikinci hafta açılış konuşmasını yapan Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek, sendikaların önemine dikkat çekti. Soyupek “Sendikanın en kötüsü bile sendikasızlıktan iyidir, kötü sendikacı olabilir, ama kötü sendika olamaz, sendikacılarınız değişebilir ama sendikalarınız değişmemeli, sendikanıza sahip çıkın” dedi.

Türkiye’de sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, kıdem tazminatının kaldırılmak istendiğini, işsizlik sigorta fonundan yararlanma şartlarının hafifletilmesi gerektiğini, dünyada sendikalara karşı, sermaye ve çok uluslu şirketler tarafından baskı uygulandığını belirten Soyupek, bütün bu baskılara rağmen başta Türk metal olmak üzere büyük bir direnç gösterildiğini ifade etti.

Türk Metal Sendikası’nın sosyal sendikacılık ilkesi ile bu güne kadar pek çok üyesi için organizasyonlar tertip edildiğini hatırlatan Soyupek, Türk Metal’in bu tesislerinin kapılarının sonuna kadar üyelerine açık olduğunu vurguladı.

Soyupek konuşmasını devamında şunları kaydetti:

Türk Metal Sendikası birçok badireler atlattı, bugün Allah’a şükür üyeleriyle eşleri ve çocukları ile sapa sağlam ve dimdik ayakta duran büyük bir aile. Bu ailenin bir ferdi olarak sizler sendikanızla birlik ve beraberlik şuuruyla hareket edip metal işçilerinin hak ve çıkarlarına yönelik tehditleri savuşturdunuz. Bunun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum.

Mehmet Soyupek’in konuşmasını ardından topluca Anfi Tiyatro salonunda fotoğraf çekildi. Üyeler hep bir ağızdan kendilerin çeken kameralara karşı “Teşekkürler Türk Metal” diye seslendiler ve kendilerini alkışladılar…

Mehmet Soyupek’in açılış konuşmasının ardından Bahri Topçu tarafından Türk Metal’in tarihi ve önemi konulu bir seminer verildi. Daha sonra üyelerin kadın eşlerine “ Kadın Sağlığı” üzerine seminer verildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol