TÜRK METAL 13. ÇOCUK MECLİSİTOPLANTISI YAPILDI
TÜRK METAL 13. ÇOCUK MECLİSİTOPLANTISI YAPILDI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 13. Çocuk Meclisi Toplantısı’ndan seslendi:

Bugün dünyada iyilerle kötülerin çatışması var!


Türk Metal Sendikası’nın Çocuk Meclisi Toplantısı her yıl olduğu gibi bu yıl da 13. Kez 400 metal çocuk üyesiyle birlikte Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplandı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaptığı açılış konuşmasında bugün dünyada iyilerle kötülerin çatışma halinde bulunduğunu ifade etti ve ekledi:

İyiler; adaletin, demokrasinin ve barışın peşinde. Kötüler ise, sömürünün, savaşın ve kaosun peşinde.

İyiler sevginin hakim olduğu bir dünyanın peşindeyken, kötüler paranın her şeyin üstünde olduğu bir dünya istiyor. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz süreçte, kötüler önde gidiyor. Dünyayı onlar yönetiyor, onlar kirletiyor. Onlar, insanlığın barış içinde olmasından rahatsız oldukları için, dünyanın her yerinde yeni savaşlar çıkarıyorlar.  Masum insanları öldürüyorlar.

Bugün dünyada yaşayan her 3 kişiden 1'i çocuk. Her 2 çocuktan 1'i yoksulluk, içinde yaşıyor. Her gün 22 bin çocuk,  yoksulluk nedeniyle ölüyor... Birleşmiş Milletlere göre önümüzdeki 10 yıl içinde tedbir alınmaz ise 45 milyon çocuk daha açlıktan ölecek. Yoksul ülkelerde yaşayan 650 milyon çocuğun, başını sokacak sıcak bir evi yok. Her 7 çocuktan 1’i hiçbir sağlık hizmetinden faydalanamıyor.

Her yıl,  5 milyona yakın çocuk, aşı olamadığı için ölüyor.  120 milyon çocuk,  eğitim nedir bilmiyor, eğitim haklarından yararlanamıyor.

Savaşlar sayesinde ülkeleri ele geçirip, kaynaklarını sömürüyorlar. Sömürü kültürünü ülkelerde bir yaşam modeli haline getiriyorlar.  Bu kültür,  gençleri hem milli,  hem de dini değerlerinden uzaklaştırıyor. Nedir Milli Değerler, Bayraktır, bağımsızlıktır, devlettir, cumhuriyettir, demokrasidir. Peki dini değerlerimiz nelerdir? Yüce İslam’dır, camidir, ezandır.  Yüce Allah'tır, Sevgili Peygamberimizdir. Bir de manevi değerlerimiz vardır. Bunlar, dostluktur, yardımlaşmadır, dayanışmadır, adalettir, iyiliktir.

13. Metal Çocuk Meclisi Toplantısı’na metal çocukların mesajları damgasını vurdu. 13. Çocuk Meclisi Başkanı Şuara Solmaz verdiği mesajlarda kısaca “daha iyi bir dünyada yaşamak istediklerini, mutlu huzurlu ve gelişmiş bir ülkenin çocukları olmak istediklerini, durmadan değişen bir eğitim sistemini kabul etmediklerini, babaları ve çocukları dershanelere mahkûm ve mecbur eden bir eğitim sistemini istemediklerini” ilettiler.

Türk Metal 13. Çocuk Meclisi Toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi, Genel Başkan Yardımcılarımız; Muharrem Aslıyüce, Süleyman Yıldırım ve Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Mesut Ulusoy ve çok sayıda çocuk delegasyon katıldı.

MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi de çocuklara nasihatlerde bulundu; konuşmasında bu çatı altında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve “iki elim kanda olsa yine de samimiyetle gelmek istediğim bir toplantıydı bu” dedi. 

İsmet Sipahi sözlerine şöyle devam etti:

Aileniz yaşam boyuhca sahip olacağınız en değerli varlığınızdır. Ailenizin fertlerini çok sevin. Onların sizin yanınızda sizin onların yanında olmanız, yaşamınız boyunca karşılaşacağınız zorluklara karşı koymanızda en önemli gücünüz olacaktır.

Konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Sevginin kardeşliğin paylaşmanın tohumlarının atıldığı bu güzel toplantının sizlere ve tüm katılımcılara yararlı olmasını diler, Türk Metal Sendikasının değerli başkanı Sayın Pevrul Kavlak ve yönetim kuruluna bana bu fırsatı verdikleri için teşekkürlerimi sunarım.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise konuşmasında Genel Kurul’da aranızda bulundum, şimdi Bu Çocuk Meclisi Toplantısı’nda da aranızda bulunuyorum ve Bende Türk-İş’e emek harcamış bir babanın kızıyım. Ben de sizlerden biriyim, benim evimde de emekten, çalışma hayatından, iş sağlığından, işçi haklarından örgütlenmekten, hep konuşulurdu.

Mutlaka iki tane yabancı dil öğrenin, birisi batıdan diğeri doğudan. Batıdan dil bilin çünkü bir gelenek olarak yabancı bir literatüre sahip olmanız için, doğudan bir dil bilin; çünkü gelecek, ticaret, kalkınma doğuda..

Kurşunların menzili var, ama klavyenin sınırı yok. Klavyenin bir tuşuna dokunduğunuzda dünyanın en uzak köşesine kadar kendinizi ifade etme şansınız bulunuyor. Başka sendikalarda Çocuk Meclisi toplantıları var mı bilmiyorum. Ama Türk Metal’in böyle bir toplantıyı düzenlemesinden büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Toplu İş İlişkileri Kanunu’nun bir an önce yasalaşıp çıkmasını en az sizin kadar istiyorum bir komisyon üyesi olarak.

Ruhsar Demirel’in konuşmasının ardından Yabancı Delegasyonlar de söz aldı.

Rusya Federasyonu’ndan Anna Kosinets, Moldava’dan Katalina Polişçuk, Başkordistan’dan Leonit Grebenkin birer konuşma yaptılar. Her üç delafasoyonun da ortak mesajı “ Türk metal Sendikasınnın davetlisi olarak bu Çocuk Meclisi Toplantısında bulunmaktan büyük bir mutluluk duydukları, burada tanıştıkları Türk arkadaşları ile ömür boyu sürecek bir dostluğun temelini attıkları, kendi ülkelerinde de Metal Çocukları ağırlamakla çok sevineceklerini ifade ettiler.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol