TÜRK METAL 1 MAYIS'ADAMGASINI VURDU
TÜRK METAL 1 MAYIS'ADAMGASINI VURDU

Sendikamız Türk Metal, örgütlü olduğu hemen her yerde, olaysız ve büyük bir katılım gerçekleştirerek 1 Mayıs’ı kutladı. Emekçilerin taleplerini yürekten dile getirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi...


İSTANBUL

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın katıldığı İstanbul 1 Mayıs kutlamaları, İstanbul Valiliği’nin Taksim'e yürüyüşe izin vermemesi ve Emniyetin yolları kapatması nedeniyle sorunlu başladı. Kutlamalara, İstanbul 1 Nolu Şubemiz ve Anadolu Yakası şubelerimizden geniş katılım oldu.

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat'ın yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız dağılan Türk - İş grubu, yaşananlara tepki gösterdi.

Türk-İş Yönetimi ve üye sendikalar, orantısız güç kullanımı ve engellemelerin ardından Taksim Meydanı’na ulaşabildi. Ancak yoğun biber gazına maruz kalan Türk-iş üyeleri bu yıl Atatürk Anıtı’na çelenk koyamadı.

ANKARA

Türk Metalin coşkulu bir katılımla 1 Mayıs'ı kutladığı Ankara'da, yürüyüşe ve diğer etkinliklere Genel Sekreterimiz Yücel Yücel katıldı. Olaysız bir şekilde gerçekleşen kutlamalar Sıhhiye Meydanında ve Tandoğan'da düzenlendi. Tandoğan’da Ankara şubelerimiz pankartlar ve sloganlarla seslerini duyurdular. Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun da katılımıyla,  BMC işçilerine destek dile getirildi.

KIRIKKALE

33 Yıl sonra ilk defa Kırıkkale’de yeniden kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, görkemli bir katılımla idrak edildi. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına, Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce, Petrol-İş, Eğitim Sen, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emeklisen, SES, ADD, Alevi Kültür Derneği, Ülküm İşçiler Derneği ve Kırıkkaleliler katıldı.

GEBZE

Gebze 1, Çayırova, Gebze Dilovası, Gölcük ve Kocaeli Şubelerimizin binlerce metal emekçisiyle katıldığı 1 Mayıs kutlamaları akıllarda iz bıraktı. Kutlama Gebze Meydanı’nda yapıldı. Saat 11’de Trafo Meydanı’nda toplanan kalabalık, ana caddeden yürüyerek alana girildi.1 Mayıs Marşı’nın söylendiği ve konuşmaların yapıldığı kutlamada, emekçilerin talepleri dile getirildi.

 

 

 

 

BURSA

Bursa Nilüfer, Bursa 2, Bursa 3, Bursa Osmangazi ve Gemlik Şubelerimizden onbirlerce emekçinin katıldığı 1 Mayıs kutlaması, Bursa Kent Meydanı’nda yapıldı. Türk Metal miting aracının gün boyu marşlar ve sloganlarla coşturduğu kalabalık emekçi grubu, olaysız şekilde kutlamayı bitirdi. Bursa’da diğer sendikalarla birlikte kutlanan 1 Mayıs, Türk Metal’in olduğu her yerdeki gibi yine görkemli ve amacına uygun şekilde gerçekleşti.

AKSARAY

Türk Metal için kutlamaların diğer bir adresi de Aksaray şubemiz oldu. Aksaray’da özel bir program düzenlendi. Öğle saatinde Emek Platformu adına, Türk-İş İl Temsilcisi ve Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir 1 Mayıs’a ilişkin duygularını dile getirdi. Müzik Programları ve özel gösterilerle yapılan kutlamaya emekçiler yoğun ilgi gösterdiler.

İZMİR

İzmir şubelerimiz ve Manisa şubemizin yoğun katılımla Güngören meydanında yaptığı kutlamalara, BMC emekçilerinin talepleri damga vurdu. İzmir’de yaşanan büyük 1 Mayıs kutlamalarına vatandaşlar da yoğun destek verdi...

BOLU

Bolu'da, Türk İş ve Türk Metal Sendikasının önderliğinde yaklaşık bin 500 kişi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkuyla kutladı. Meydanı dolduranlar, oyun havaları eşliğinde çiftetelli oynayıp halay çekti. Sabahın erken saatlerinde Bolu Valiliği'nin önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Türk bayrakları ve flamalarla İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyerek Bankalar Meydanı'na geldi. Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, burada bir konuşma yaparak 1 Mayısı kutladı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol