TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRINI AÇIKLADI
TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRINI AÇIKLADI

Türk-İş’in her ay yaptığı araştırmalara göre Ağustos ayı açlık sınırı 935 TL olarak hesaplanırken, yoksulluk sınırı 3 bin 48 TL olarak açıklandı.


Çalışanların yaşam koşullarını belirlemek; temel ihtiyaçların, fiyat artışının, temel giderleri ne kadar arttırdığını ortaya koymak için Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırı çalışmaları yapıyor.

Araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için gereken gıda harcaması yani açlık sınırı 935,76 TL olarak belirlendi. Gıda harcamasının yanı sıra giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için gereken miktarı yani yoksulluk sınırını 3 bin 048,06 TL olarak gösterildi.

Ülkemizde bir ailede, her bireyin çalışmadığını ve de asgari ücretin de 740 TL tutarında olduğunu göz önünde bulundurursak halkımızın birçok kesimi yaşam karşısında zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol