TÜRK DEVLETLERİ SENDİKALAR TEŞKİLATI ANKARA’DA TOPLANDI
TÜRK DEVLETLERİ SENDİKALAR TEŞKİLATI ANKARA’DA TOPLANDI

Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ülkeler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan’da faaliyet gösteren işçi sendikaları federasyonlarının bir araya gelerek kurduğu Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatının 1. Olağan Genel Kurulu 29 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da toplandı.

Genel Kurulu Divanı Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sattar Mohbaliyev, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Kazakistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Satybaldi Dauletalin, Kırgızistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Emil Kizaev ve Özbekistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Kudratulla Rafikov’dan oluştu. Divanda yer alan Genel Başkanların konuşmaları ile başlayan genel kurulda Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konsey Başkanı Binalı Yıldırım da söz aldı.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Genel Başkanlığına seçilirken, Genel Başkan Yardımcılıklarına Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Sattar Mohbaliyev, Kırgızistan Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Emil Kizaev ve Özbekistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Bahtiyar Mehmetaliyev, Genel Sekreterlik görevine ise Kazakistan İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Satybaldi Dauletalin seçildi.

Çok sayıda davetlinin yer aldığı genel kurula, Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ, Mürsel Öcal ve Mesut Erdem, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile birlikte UAMİF Genel Sekreteri Murat Salar da katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol