TOYOTA’YA TÜRK METALBAYRAĞINI DİKECEĞİZ!
TOYOTA’YA TÜRK METALBAYRAĞINI DİKECEĞİZ!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Sakarya’dan seslenerek;  “TOYOTA’ya Türk Metal bayrağını dikeceğiz. Türk Metal, Toyota işçisinin sendika özlemine son verecektir” dedi.


Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak; Sakarya’da Türk-İŞ Bölge Toplantısının açılışında konuştu. Konuşmasında TOYOTA iş yerinde örgütlenme çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek “Türk Metal, Toyota işçisinin sendika özlemine son verecektir. Türk Metal, çok yakın bir zamanda, TOYOTA'ya bayrağını dikecektir. Çağdaş sendikacılık anlayışıyla, iş barışını gözeten yaklaşımıyla, sosyal diyaloga verdiği önemle, TOYOTA'da olacaktır” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Toyota işçisinin uzun yıllardır sendikasız çalıştığını, işçilerimizin artık sendikalı olmanın, örgütlü olmanın sendikal hak ve özgürlükleri kullanmanın özlemi içinde olduğunu belirttikten sonra; “Sendikamız, TOYOTA işçilerinden gelen yoğun talepler karşısında bu iş yerinde örgütlenme sürecini başlatmıştır” diyerek TOYOTA işçisine müjdeyi verdi.

Genel başkanımız Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Buradan TOYOTA işverenine sesleniyorum. Bugün gelişmiş ülkelerde çalışan işçiler hangi haklara sahipse, Türk işçisi de aynı haklara sahip olmalıdır. Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, Türk işçisi asla köle değildir, olmayacaktır. Türkiye, yabancıların gelip alabildiğine sömürü düzeni kuracakları bir ucuz emek cenneti değildir.

Türk işçisi, sendikalaşma hakkını sonuna kadar kullanacaktır. Özgür toplu pazarlık hakkını sonuna kadar kullanacaktır.

TOYOTA, çağdaş ilkelerle hareket eden bir dünya markasıdır. Böylesi bir kuruluşa, sendikasız işçi çalıştırmak yakışmamaktadır. Türk Metal, TOYOTA'da örgütlendikten sonra, işveren de, sendikanın üretime, kaliteye ve verimliliğe nasıl büyük katkılar yaptığını görecektir. Biz, örgütlenme sürecini işte bu güvenceyle başlatıyoruz.

Dileğimiz, bu sürecin sancısız bir şekilde tamamlanmasıdır. Gelin çalışma barışını bozmayın. Gelin Türk Metal'in uzattığı dost elini tutun, gelin sosyal diyalogla, barış içinde bu örgütlenme sürecinin tamamlanmasına olanak verin."

Kavlak; Kozlu’da yaşanan facia ile ilgili de konuştu; yaşamını yitiren maden işçilerinin ismini saydıktan sonra;

“Bizlere hakkınızı helal ediniz. Mekânınız cennet olsun. Biz, sizden öncekiler gibi, sizleri de hiç unutmayacağız. Diğer maden şehitleri gibi hep kalbimizde yaşayacaksınız.

Ancak; biz, Ahmetleri, Hasanları, Hüseyinleri diri diri toprağa gömenleri de hiç unutmayacağız. Bu ülkeyi bir taşeron cennetine çevirenleri. Bu ülkede köle pazarları kuranları. Sendika düşmanlarını. SAMSUN'DA, ETİBAKIR'DA sendikalaşan işçileri işten atarak, taşeronlaştıranları, Bile bile 6 işçinin ölümüne davetiye çıkaranları, işçimizin hayatını hiçe sayanları, kanını emenleri de unutmayacağız. Bunun hesabını bir gün onlardan soracağız."

Genel Başkanımız Kavlak;  54 TV’de Ortam Programının da konuğu oldu. Türk Metal’i ve Türk Metal’in yapmış oyduğu çalışmaları anlatan Kavlak; ”Türk Metal’in üye sayısı, Hak-İş ve DİSK’in konfederasyonlarının toplam üye sayısından fazladır. Yüz binlerin Bir Bildiği Var diyoruz, nedir o bildiği Türk Metal’in gerçek bir sendikacılık anlayışıyla metal iş kolunda tek sendika olduğudur” dedi.

Toyota’daki örgütlenme mücadelemize de değinen Kavlak; "Toyota işçilerini ağır ve sağlıksız çalışma koşullarından kurtaracağız, Toyota işçileri Türk Metal’de örgütlendiğinde yalnız Toyota işçileri için bir şube açacağız, şimdi bir irtibat bürosu açıyoruz, burasını şubeye çevireceğiz. Toyota işçisi tamamen demokratik bir şekilde kendi yönetimini belirleyecek, Toyota işçilerinden gelen bu sese duyarsız kalamayız” dedi.

Sakarya’da bir dizi ziyaret programı gerçekleştiren Kavlak; daha sonra Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay ile birlikte Demiryol – İŞ Sendikası Sakarya Şubesi’ne geldi. Burada Türk Metal Matematik Kursuna katılan Metal Çocuklar ile bir araya geldi, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol