TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANAMADI
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANAMADI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak "Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine yetkilerin gelmediğinden dolayı" başlanamadığını açıkladı. "Ancak her an yetki gelecekmiş gibi hazırlıklara devam edildiğini" de belirtti.


\011Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konu ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı;

\011Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlanmamasının nedeni yetkilerin henüz gelmemesidir. Peki 4 Mayıs 2012 tarihinde başvurmamıza rağmen yetkiler neden gelmiyor. Bildiğiniz üzere Toplu İş Sözleşmesi Yetkisi alabilmek için önceki yıllarda Çalışma Bakanlığı kayıtlarına göre düzenlenen işkolları istatistikleri dikkate alınıyordu. Fakat 2009 da çıkarılan bir yasa hükmü gereği artık yetkili sendikanın belirlenmesinde ve bu istatistiklerin düzenlenmesinde SGK kayıtlarının esas alınacağı hükme bağlandı. Ancak maalesef o günden bu yana SGK kayıtlarına geçmek mümkün olamadı. Bu yüzden sadece bizim sendikamızın değil tüm konfederasyonlara bağlı sendikalara üye yaklaşık 350.000 emekçiyi kapsayacak hiçbir Toplu İş Sözleşmesine başlanamadı. Buna rağmen her an yetki gelecekmiş gibi hazırlıklarımıza devam etmekteyiz. Dolayısıyla yetkiler geldiği anda tekliflerimiz son halini alacak ve görüşmelerin başlaması ile birlikte tüm üyelerimiz her aşamadan bilgi sahibi olacaktır.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol