TOFAŞ ve GRAMMER EMEKÇİLERİ GENEL BAŞKANLARINI AĞIRLADI
TOFAŞ ve GRAMMER EMEKÇİLERİ GENEL BAŞKANLARINI AĞIRLADI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa’da işyeri ziyaretlerinde… Tofaşlı metal işçileri kendilerini ziyaret eden Kavlak’ı evinize “HOŞ GELDİNİZ” sözleri ile karşıladı.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Tofaş iş yerinde üyelerimizle bir araya geldi. Tofaş kampüs girişinde yaklaşık 500 kişilik bir ekip, sloganlarla ve şiirlerle bir karşılama yaptı. Karşılamada metal işçileri hep bir ağızdan “evine hoş geldin başkan” sloganları atarak Genel Başkanımız Kavlak’a sonuna kadar destek çıkacaklarını bildirdiler.

Tofaş emekçileri Kavlak’la el sıkışırken “Başkan İlerle, İşçiler Seninle” “Tofaş seninle gurur duyuyor” İşte Başkan, İşte Tofaş” sloganları atıldı. Elini sıkan metal işçileri… Başkanım yanınızdayız, desteğimiz sizinle, diyerek sözleşme sürecinde tek vücut olduklarının işaretini verdiler.

Tofaş iş yerinin bazı kısım ve atölyelerini gezerek üyelerimizle tek tek toklaşan Kavlak, buralarda toplu sözleşme sürecimizi anlattı. Sözleşmenin bu zamana kadar gecikmesinin nedeninin Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun geç çıkmasından kaynaklandığını belirten Kavlak; “süreci hızlı tutmak için sendika olarak yapabileceklerimizi yapıyoruz. Şu an arabulucu aşamasında. Ama biz bu süreçte fazla mesaileri kaldırarak ne kadar ciddi olduğumuzu göstermiş olduk. İşçinin enflasyonu ile işverenin enflasyonunun birbirinden çok farklı. Eflasyon sepetinde uçak bileti, özel kolej, cilt bakım ürünleri, yurt dışı tatil turları gibi kalemler bulunuyor. İşçinin harcama yapmadığı kalemler üzerinden enflasyon hesaplanıyor ve düşük çıkıyor. Bu düşük enflasyon rakamına göre de düşük bir zam önerisinde bulundular ama bu öneriyi kabul etmemiz mümkün değildir diyerek uyuşmazlık zaptını tuttuk” dedi.

Bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine de değinen Kavlak; “dışarıdan gelecek olan fitneye fesada yer vermeyin. Birlik olun beraber olun. Bizleri temsilcileriniz, şubeniz ve genel merkezinizden gelen bilgilerle takip edin. Doğru bilgi edinin. Bu sayede bizi kimse üzemez ve kıramaz” dedi.

Genel başkanımız Kavlak öğle yemeğini Tofaş yemekhanesinde Tofaş emekçileri ile birlikte yedi. Daha sonra çay içme yerinde üyelerimizle bire bir sobet etti.

Tofaş işyeri İnsan Kayakları Direktörü Burhan Çakır ve Üretim Direktörü Osman Soyoğul ile toplu sözleşme süreci, Tofaş emekçileri ve Tofaş’ı konuşan Kavlak Grammer iş yerine geçti.

Genel Başkan yardımcımız Mesut Gezer ve Şube Başkanımız Zafer Öztürk'te ziyaret sırasında Genel Başkanımıza eşlik etti.

GRAMMMER EMEKÇİLERİNE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLER

Grammer İş yerinde Tofaş’ta olduğu gibi coşkulu bir karşılama ile karşılaşan Genel Başkanımız Kavlak, “Sizlere gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Girişte Grammer emekçilerine hitap eden Kavlak; Bugünkü ikinci durağımız Grammer iş yerinde gördük ki Grammer emekçileri de her türlü yanımızda olduklarını güçlü bir şekilde ifade etti. Sizlerin gözlerinizdeki samimiyet, kararlı ve dik duruş bizlere güç veriyor. Ne mutlu biz ki Grammer iş yerindeki gibi emekçilerimizle beraber yürüyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak; sendika temsilci odasına geçerek burada temsilcilerimizle süreci değerlendirdi. Ardından Grammer yönetiminden Grammer A.Ş Genel Müdürü Bülent Sevinç ile İnsan Kaynakları Müdürü Seyide Katırcıoğlu’nu ziyaret ederek toplu sözleşmemiz ve Grammer iş yeri üzerine bir görüşme yaptı. 

Daha sonra da tek tek tezgâhları dolaşan Kavlak; Grammer emekçileri ile tokalaştı ve onlarla beraber oldu. 

Genel Başkan yardımcımız Mesut Gezer ve Şube Başkanımız İsmail Cirit'te ziyaret sırasında Genel Başkanımıza eşlik etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol