TALEBİMİZ ADİLBİR ÜCRETTİR
TALEBİMİZ ADİLBİR ÜCRETTİR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, MESS 42. Olağan Genel Kurulunda konuştu: Bizim sizden talebimiz insan onuruna yakışır bir yaşam sağlayacak adil bir ücrettir. Birlikte üretmeyi biliyorsak birlikte kazanmayı da bilmeliyiz...


 Genel Başkanımız Pevrul Kavlak metal işçilerinin haklı davasını önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda, sonra meydanlarda metal işçilerine, şimdi de MESS yönetim kurulu ve üyelerinin yani metal sanayinin patronlarının bulunduğu MESS 42. Genel Kurul Toplantısında savundu. İşverenlere hitaben yaptığı konuşmasında metal işçilerinin daha iyi bir yaşam standardını çoktan hak ettiğini ve bu hakkı vermenin bu sözleşme döneminde artık zamanının geldiğini dile getirdi. Kavlak taleplerinin insan onuruna yakışır bir yaşam sağlayacak adil bir ücret olduğunu ifade etti.

 Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasına Atatürk’ün bir sözüyle başladı:

"Bugün var olan fabrikalarımızda ve daha çok olmasını umduğumuz fabrikalarımızda kendi işçimiz çalışmalıdır. Rahat ve mutlu olarak çalışmalıdırlar ve bütün bu saydığımız sınıflar aynı zamanda zengin olmalıdır. Ve hayatın gerçek lezzetini tadabilmelidir ki, çalışmak için kudret ve kuvvet bulabilsinler."  

Kavlak; sektördeki durumun değerlendirmesini yaptıktan sonra artık işçiler için yatırım yapmanın zamanının geldiğini söyledi:

Eğer sektör bu noktaya geldiyse, milyarlarca liralık yatırım yapılacaksa, O zaman bunda büyük katkısı olan emeğin payını da unutmayın. Bu yıl, emeğe, gece gündüz demeden çalışan emekçiye de yatırım yapın. Çünkü biz birlikte üretip, birlikte kazanıp, birlikte paylaşmayı istiyoruz. Unutmayın, işçilerinize yapacağınız her kuruş yatırım, size üretim, verimlilik, disiplin, kalite, Ve daha da önemlisi; çalışma barışı, huzur ve güven olarak misliyle geri dönecektir.

Bundan emin olun. Birlikte üretiyorsak, birlikte kazanmayı da bilmeliyiz. Eğer sosyal adalet ve refah toplumundan bahsediyorsak, O zaman adil bölüşümden de söz etmeliyiz. Sermaye birikiminin tek yolu, ucuz işçilik değildir. Bizim sizden talebimiz işçilerimiz için insanca çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır bir yaşam sağlayacak adil bir ücrettir.

Kavlak yaptığı konuşmasında özetle şunları ifade etti.

Metal işçisi mağdur, yorgun, kırgın. Çünkü bu en önemli sektörde ortalama brüt ücret ne yazık ki hala 1400 Lira… Kriz dönemlerinde döndürdüğümüz o çarkları durdurma merakında değiliz... Biz sadece gözlerimize umutla bakan işçi kardeşlerimizin haklı davalarının peşindeyiz.. Bizim sizden talebimiz insan onuruna yakışır bir yaşam sağlayacak adil bir ücrettir. Birlikte üretmeyi biliyorsak birlikte kazanmayı da bilmeliyiz...

Genel Kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Süleyman Yıldırım, Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol