SOSYAL BİRANAYASA İSTİYORUZ
SOSYAL BİRANAYASA İSTİYORUZ

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak bu yıl ikincisi düzenlenen Aile Kurultayının 3. Hafta kapanışına katıldı. Kapanışta bir konuşma yapan Genel Başkanımız, yeni anayasa çalışmalarına değinerek sosyal bir anayasa istiyoruz dedi.


Bursa Şubelerimizin katıldığı 2. Aile Kurultayı’nın, 3. Hafta kapanışında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasında Kıdem Tazminatı, Ulusal İstihdam Stratejisi gibi güncel konular hakkında değerlendirmeler yaparken, Türk Metal’in 2009 yılında yapılan son genel kurulundan sonra 89 işyerinde 28 bin metal işçisini de Türk Metal ailesi içine kattığını söyledi. Genel Başkanımız konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz kendimize bir hedef koyduk ve 2012'yi sözleşme yılı ilan ettik. Bu sözleşme döneminde metal işçileri için en iyi sözleşmenin altına imzayı biz atacağız. Teşkilatlanma da nasıl birinci olduysak, sözleşmede de birinci olacağız... Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Genel Başkanımız; emeğin ve emekçinin yanında olan, çalışanların lehine daha demokratik bir anayasa istiyoruz. Yeni hazırlanacak anayasa sosyal yönden ağırlığı fazla olan bir anayasa olmalı”  dedi.

Bursa Şubelerinin katıldığı Aile Kurultayının 3. Hafta Kapanışa Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Bursa 3 Nolu Şube Başkanımız Mesut Gezer, Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, Osmangazi Şube Başkanı İsmail Cirit ve İzmir 2 Nolu Şube Başkanımız Süleyman Yıldırım katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol