SIFIRCILARA MAHKEMEDENTOKAT GİBİ CEVAP
SIFIRCILARA MAHKEMEDENTOKAT GİBİ CEVAP

Çalışma Bakanlığı’nın Bosch işyeri için yetkiyi Türk Metal’e vermesini mahkemeye taşıyan sıfırcılara Türk Adaleti’nden tokat gibi cevap geldi: Bosch’ta yetki Türk Metal’indir!


Bursa 3. İş Mahkemesi Bosch iş yeri için kararını verdi ve yetkili sendikanın Türk Metal olduğuna hükmetti. Karar üzerine yönetim kurulumuz bir açıklama yaparak şunları söyledi:

Bosch emekçilerini mağdur etmekten başka bir amaçları olmayan ve bunun için bu iş yerinde sendikamızın yetkili olduğuna dair Çalışma Bakanlığı tespitini mahkemeye taşıyanlara Yüce Türk Adaleti tokat gibi bir cevap vererek; “Bosch’ta yetkili sendika Türk Metaldir” dedi.

Türlü oyunlarla çok sayıda işçiyi kendilerine üye gibi gösterip, süslü kelimelerle işçiyi oyalamaya çalışanlar sıfırcılar bu sefer de mahkemeden elleri boş döndüler. Bursa 3. İş Mahkemesi Robert Bosch iş yeri için Türk Metal’in yetkili olduğu kararını açıkladı.

Bosch emekçilerinin verdikleri son karar, azimle ve asaletle sergiledikleri duruş meyvesini verdi. Çalışma Bakanlığı’nın üye sayılarını esas alarak Türk Metal’e yetkiyi vermesinden sonra mahkemece de bu karar onaylandı.

Bu kararın ortaya çıkmasında iradelerini ortaya koyarak, önemli rol oynayan Bosch emekçilerini kutluyor, kararın başta Bosch emekçileri olmak üzere, bütün metal işçilerine ve Türk Metal Ailesine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol