SENDİKAMIZDAN AÇIKLAMA
SENDİKAMIZDAN AÇIKLAMA

Ülkemizi yasa boğan, yüzyılın felaketi olacak büyüklükteki deprem yüreklerimizi dağladı. Acımız çok büyük. Şimdi dayanışma, el ele, omuz omuza yaralarımızı sarma vakti. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımız için biz de varız… Türk Metal Sendikası olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz… Bu büyük felaketin etkileri bitene kadar da yapmaya devam edeceğiz.

Sendikamız Türk Metal bu süreçte, başta AFAD olmak üzere, devletimizin kurumlarıyla irtibat halindedir. AFAD ile yapılan görüşmeler sonucunda Ankara Akyurt’taki otelimiz, Ankara kent merkezindeki otelimiz, Ereğli’deki otelimiz, Ankara Kolej ve Kızılay’daki işçi evlerimiz ve Ankara Maltepe ve İstanbul Şirinevler’deki öğrenci yurtlarımız depremzedelerin kullanımına açılmıştır. Bu sosyal tesislerimizden, başta bölgedeki üyelerimiz olmak üzere herkes yararlanabilecektir.

Bölgedeki 10 ilde bulunan çeşitli işyerlerinde çalışan yaklaşık 2 bin üyemiz için hem Genel Merkezimizde hem de İskenderun’da kriz masaları kurulmuştur. Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ bünyesinde oluşturulan kriz masasının talepleri doğrultusunda, hem üyelerimiz hem de depremden etkilenen tüm vatandaşlarımız için ihtiyaç duyulan insani yardım araçları bölgeye gönderilmiştir. Bundan sonra da gönderilmeye devam edilecektir. TÜRK-İŞ’in kampanyasına yapılacak desteğin 100 milyon lirayı bulacağını ümit etmekteyiz.

Türk Metal Sendikası olarak bu süreçte hiç durmayacağız. Bizim asıl işimiz, bu büyük felaketin enkazının kaldırılmasının ardından başlayacaktır. Türk Metal’in güçlü eli, bölgedeki üyelerimizin ve tüm depremzedelerin üzerindedir ve hiçbir üyemiz bu süreci yalnız yaşamayacaktır.


Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol