SENDİKALI İŞÇİ İSTATİSTİKLERİAÇIKLANSIN
SENDİKALI İŞÇİ İSTATİSTİKLERİAÇIKLANSIN

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş İstanbul Şube Başkanları İftar Yemeğinde yaptığı konuşmasında sendikalı işçi istatistiklerinin bir an önce açıklanması gerektiğini ifade etti.


Türk –İş Genel sekreteri ve Sendikamız Genel başkanı Pevrul Kavlak Türk-İş İstanbul Bölge Temsilciliği’nin düzenlediği Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul Şube Başkanları İftar Yemeğinde konuştu. Konuşmasında Türkiye ve dünya gündemini, çalışma hayatının güncel temel sorunlarını dile getirdi, çözüm önerilerini sundu. Genel Başkanımız Kavlak sendikalı işçi sayılarının hala açıklanmadığını belirterek şunları ifade etti:

Önümüzde çok engel var. Bakın, yetki sorununa. Bakanlık hala istatistikleri açıklamadı. Binden fazla işyerinde işçiler bu istatistiklerin açıklanmasını bekliyor. Ocak'ta açıklayacaklardı açıklamadılar, Temmuz'da açıklayacaklardı, açıklamadılar. Bu ne demek? Emeğinden başka sermayesi olmayan, alın teri döken,  işini, namusu bilen on binlerce işçinin hakkının çalınması demek. Alın terinin gasp edilmesi demek. İşçinin lokmasına el koymak,  çoluğunun çocuğunun rızkını çalmak demek. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Neyi bekliyorlar İstatistikleri açıklamak için?  Bilmiyoruz. Ama bir şeyi iyi biliyoruz. İstatistikleri açıklamamak suçtur.

Soruyorum size. Bu nasıl bir hukuk,  nasıl bir anlayış, nasıl bir adalet? Eğer adalet buysa biz bu adaletten bir şey beklemiyoruz.

Genel başkanımız Kavlak ayrıca Türk-İş’in 60. Yılını da kutladı, Türk-İş’in yürüdüğü yolda yalnız kaldığını ifade etti:

TÜRK-İŞ bu yıl 60. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. TÜRK-İŞ 60 yıldır bu ülkede emeğin ve ekmeğin mücadelesini veriyor. Hak mücadelesi veriyor. Haysiyet mücadelesi veriyor. Ancak TÜRK-İŞ bu mücadelesinde hep yalnız kalmaktadır.

Olsun, önemli değil. Biz bu mücadeleyi 60 yıldır tek başımıza verdik,  yine tek başımıza vereceğiz.

Bizimle birlikte olmak isteyenler, mutlaka bizimle birlikte yürüyecektir. Çünkü onların umudu biziz.

Biz temsil ettiğimiz kesimlerin umudu olmaya devam edeceğiz. Sadece onların da değil, Memurun, işsizin, emeklinin, dul ve yetimin, küçük esnafın da umudu olacağız. Tüm halkımıza güven vereceğiz.

Ama önce kendimize güveneceğiz. Biz bu işin üstesinden geleceğiz. Şunu da unutmayın.

Bu gidişe dur diyecek sizlersiniz. Bu işin öncüsü siz olacaksınız. Bayrağı göndere siz çekeceksiniz.

Unutmayalım ki; bu sizin, bizim, hepimizin kaderidir, alın yazısıdır. Bu mübarek yolda, hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Yolumuz açık olsun.

09 Ağustos Perşembe günü düzenlenen iftar yemeğine Türk-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat da katıldı. Dok Gemi İş Genel Başkanı H.Necip Nalbantoğlu Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol