SENDİKALAŞMAKAKPA EMEKÇİSİNİN HAKKI!
SENDİKALAŞMAKAKPA EMEKÇİSİNİN HAKKI!

Hendek’teki sendikalaşmak isteyen AKPA Alüminyum emekçilerine karşı işverenin baskıcı ve antidemokratik tutumu Bolu, Sakarya ve Gölcük Şubelerimize bağlı yüzlerce üyemiz tarafından protesto edildi. Genel Sekreterimiz Yücel; konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.


AKPA ALÜMİNYUM iş yerinde kendi hür iradesi ile sendikamıza üye olan emekçilere destek için protesto eylemi düzenledik. Bolu, Sakarya ve Gölcük Şubelerimizden gelen Türk Metal Sendikası üyeleri AKPA ALÜMİNYUM çalışanları için meydanlara indi.  Genel Sekreterimiz Yücel YÜCEL eylemde yer alarak; AKPA ALÜMİNYUM fabrikası önünde üyelerimizle ile birlikte basın açıklaması yaptı. Yücel açıklamasında; “örgütlenen AKPA işçilerinden bazıları işverenin baskısına boyun eğmedikleri için işten çıkarılmıştır. Bu konudaki haksızlıklara asla boyun eğmeyecek ve AKPA işyerine kendi huyuna suyunu uygun bir şekilde sendika getirmek isteyenlerin, AKPA çalışanlarının alınteri ve göz nurunu gasp etmesine izin vermeyecektir” dedi.

Genel Sekreterimiz Yücel YÜCEL basın açıklamasında şu açıklamayı yaptı:

Değerli Metal işçileri, Değerli kamuoyu, Değerli basın mensupları. Türkiye’de demokrasi açısından büyük çelişkiler yaşanıyor. Bir tarafta bazı çevreler, demokratikleşmenin Türkiye için hayati önem taşıdığını söylerken öte yandan da demokrasinin en birinci kriteri olan örgütlenme özgürlüğüne saldırılar her geçen gün devam etmektedir. Bazı iş ve sermaye çevreleri tarafından demokrasiyi sadece bir araç olarak gören bu yaklaşım, özellikle sendikalaşma süreçlerinde kendini çok daha net bir şekilde göstermektedir. Bu çevreler, kamuoyuna dönük toplantı ve açıklamalarda, ısrarla demokratikleşmeye vurgu yaparken, kendi iç pratiklerinde nedense demokratikleşmeye hayat hakkı tanımamaktadırlar. Bu konuda somut örnek arayanlar, Hendek’te AKPA ALÜMİNYUM işyerindeki gelişmelere dikkatle bakmadırlar. AKPA işyerinde çalışan arkadaşlarımız, kendi hür iradeleriyle Türk Metal’de sendikalaşmış ve bunun sonucu sendikamız 30 Temmuz 2012 tarihinde yetki tespiti için talepte bulunmuştur. Ancak işveren, bu tespite itiraz ettiği için, AKPA’da çalışan arkadaşlarımız adına başlatacağımız hak mücadelesi zorunlu olarak gecikmeye uğramıştır. Yine bu süre içinde, Türk Metal Sendikası’nda örgütlenen AKPA işçileri, işverenin baskısına boyun eğmeyen bazı arkadaşlarımız işten çıkarılmıştır. Bütün bunlar, işverenin demokrasi konusunda ne kadar çifte standartlı olduğunu göstermektedir. Ancak Türk Metal Sendikası, bu konudaki haksızlıklara asla boyun eğmeyecek ve AKPA işyerine kendi huyuna suyunu uygun bir şekilde sendika getirmek isteyenlerin, AKPA çalışanlarının alın teri ve göz nurunu gasp etmesine izin vermeyecektir. Türk Metal Sendikası, AKPA çalışanının sendikasıdır. Türk Metal’in sendikalaşma çalışmalarının başladığı süreçten bugüne kadar ister işten çıkarılmış olsun, ister işe devam ediyor olsun, tüm AKPA çalışanlarının mağduriyetini önlemek bizim birinci görevimizdir. TÜRK METAL, AKPA ÇALIŞANLARI NEREDEYSE ORADA OLACAK VE AKPA ÇALIŞANLARINI HAKKINA KAVUŞTURACAKTIR. Bu düşüncelerle, AKPA işverenini bir kez daha sağduyulu olmaya çağırıyor, kendilerine barış ve huzur içinde bir üretim süreci için dostça elimizi uzatıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Eyleme Türk-İŞ ve Türk-İş’e bağlı sendikalarımız da destek verdi. Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol İş Şube Başkanı Cemal YAMAN, Bolu-Türk-İŞ İl Temsilcisi ve Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi, Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya, Koop İş Şube Başkanı Şevket Ulusinan, Şeker-İş Şube Başkanı Oğuz Kalay, Harb-İş Şube Başkanı Yaşar Yavuz katıldılar. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol