SENDİKACILIK AKADEMİSİİLK MEZUNLARINI VERDİ
SENDİKACILIK AKADEMİSİİLK MEZUNLARINI VERDİ
Türk-İş Sendikacılık Akademisi ilk mezunlarını verdi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ilk mezunların sertifikalarını takdim etti.

\011Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk–İş adına söz verdi:

 
10 Aralık 2011
Türk – İş Genel Kurul konuşmasından:
 
"Bilindiği gibi bir zamanlar Türk-İş'in kurduğu bir sendikacılık koleji vardı. Bu kolej bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapandı.
 
Ama bu kolejden yetişenler, işçi hareketine yön veren sendikacılar oldu. Gelin şimdi hep birlikte yeniden Türk-İş Koleji'ni faaliyete geçirelim.
 
Genel kuruldan sonra somut adımlar atalım. Eğer bu adımlar atılırsa biz Türk Metal'in tüm tesislerini bu kutsal amacın hizmetine sunmaya hazırız.
 
Türk-İş Koleji ile, Sosyoloji, psikoloji, ekonomi, dış politika, endüstriyel ilişkiler alanında uzman hocaların yönetimi ve denetiminde emek üniversitesine doğru yol alırız.
 
Türk-İş olarak, çağdaş sendikacı yetiştirme konusunda üzerimize düşeni yaparız.Çalışma hayatında bilimsel sendikacılık dönemini başlatırız."
 
 
26 Mayıs 2012
Sözünü tuttu:
 
Sendikacılık Akademisi ilk mezunlarını verdi…
 
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş Sendikacılık Akademisi Sertifika töreninde konuştu, konuşmasında Sendikacılık Kolejinin önemine dikkat çekti:
 
Akademide, Birinci Dönem Eğitimleri, 10 Mart'tan bugüne kadar 2,5 aylık bir süre devam etti, bugün de sona erdi. Birinci Dönem Eğitimleri, Tes-İş, Demiryol-iş, Tez Koop İş, Şeker İş, Koop İş, Yol-İş ve Türk Metal'den olmak üzere Şube Başkanları ve icra kurulu üyelerinden oluşan 21 kişilik bir gurup için düzenlendi.
 
Akademideki çeşitli üniversitelerden, alanında duayen olan 18 saygıdeğer hocamız tarafından
 
Çalışma Psikolojisi, İş hukuku, Motivasyon-Verimlilik, Muhasebe, 2821-2822 sayılı kanunlar, Türk Dili, Konuşma Hitabet, Türk ve Dünya İşçi Tarihi, Yeni Toplu İş İlişkileri Kanunu gibi alanlarda dersler verildi.
 
İnsanların hayatında ilklerin ayrı bir önemi vardır. İlk olanlar, farklı bir saygınlık görürler.
 
İşte Birinci dönem eğitimlerine katılan 21 arkadaşımız bu açıdan şanslıdırlar. İlk katılan onlardır. İlk Mezunlar yine onlardan olacaktır. Ama görevin zor olanı da şimdi onlardadır.
 
Bu 21 arkadaşımız,  Akademinin ilk mezunları olmaları sebebiyle, şimdi artık "örnek bir sendikacı" modelidir.
 
Pevrul Kavlak konuşmasında ayrıca değişen sendikacı modeli hakkında da görüşlerini paylaştı:
 
Burada fazla vaktinizi almadan sendikacı profili konusunda bazı vurgular yapmak istiyorum.
 
90'lı yıllara kadar Türkiye'de sendikacı dendiğinde, akla fizik bakımından güçlü, sert görünüşlü, tabiri caizse boksör ya da güreşçi gibi insanlar akla gelirdi.
 
O zamanlarda genel algı, "Sendikacı dediğin, masaya yumruğunu vurdu mu kıracak!" yönünde idi. Ama 90'lı yıllardan sonra, gelişen teknoloji ile birlikte, sendikacı profili de değişmeye başladı.
 
Sosyal taraflar, uzlaşma ve diyalog dediğimiz, iki kavramla tanıştı. Ancak, uzlaşma ve diyalog için donanım gerekiyordu. Ve donanımlı sendikacılık dönemi başladı. Neydi donanım?
 
Akıldı, bilgiydi, bilinçti. Anlamaktı, kavramaktı, öğrenmekti, uygulamaktı. Dolayısıyla masaya vurdu mu, masayı kıran sendikacı modeli yavaş yavaş yerini, kitap okumayı seven, bir psikolog veya sosyolog inceliğiyle kişileri ve toplumu analiz edebilen, yurtta ve dünyada yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmelere yabancı kalmayan, diyalog kurabilen,
 
iletişim bakımından güçlü, anlayış ve hoşgörü çizgileri olan, teslimiyetçi olmayan, uzlaşmayı bilen bilim ve teknolojiyi takip eden, dinlemesini bilen, konuştuğu zaman dinleten, ikna yeteneği olan sendikacı modeline bıraktı.
 
Mezun olmaktan gurur duyuyorum:
 
Sendikacılık Akademisinin sertifika töreninde kursiyerler adına İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar konuştu ve böyle bir akademiden mezun olmaktan gurur duyduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
 
Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli:
 
Akademinin Büyük hizmetleri dokunacaktır:
 
Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ törende yaptığı konuşmada “böyle bir akademinin hizmete girmesinden ve ilk mezunlarını vermesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu çalışma hayatına yapacağı katkılardan ve mezunlarının büyük hizmetlerinin dokunacağından emin olduğunu” vurguladı. İzmirli; Sendikacılık Akademisi’nin hizmete girmesinden dolayı Türk-İş yönetimine çabalarından dolayı teşekkür etti.
 
Sendikacılık Akademisi mezunları ve Türk –İş’e bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yöneticileri, ders veren hocalar hatıra fotoğrafı çektirdi. Mezunlar kep fırlattılar…
 
Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ günün anısına Türk-İş Genel başkanı Mustafa Kumlu’ya ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a plaket takdim etti. Kumlu’nun adına plaket Kavlak’a verildi.
 
Sendikacılık Akademisi sertifika töreninde Türk-İş Yöneticileri ve sendika başkanları da bulundu.  Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Genel Maden İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Dok - Gemi İş Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu,  ve sendikaların yöneticileri de törene katıldı ve mezunlara şiltlerini takdim ettiler. Ayrıca Sendikamız Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İsmail Dursun da törene katılanlar arasındaydı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol