SENDİKA,DEMOKRASİ DEMEKTİR…
SENDİKA,DEMOKRASİ DEMEKTİR…

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Haber- İş Sendikası’nın Genel Kurulu’na katıldı. Divan Başkanı seçilen Kavlak; yapmış oldu konuşmasında, “sendika; demokrasi demek.  Sendikaların olmadığı bir Türkiye demokrasisi olmayan bir Türkiye demektir. Sendikalarımıza sahip çıkalım” dedi.


Ankara Büyük Anadolu Hotel’de düzenlenen Haber-İş Sendikasının Genel Kurulu’na katılan ve burada Divan başkanı olarak bir konuşma yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; sendikaların önemine dikkat çekti. Sendikaların bugün çok uluslu şirketler tarafından yok olma tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu belirten Kavlak;

"Son 40 yıldır sendikal hareket baskı altında, sendikalarda yaşanan en ufak bir olumsuzluk basında geniş olarak yer alırken, hak arayışlarımız aynı oranda yer almıyor. Bu ülkede birileri eline makası almış sürekli işçi hakları budanıyor, bu makasın ucundan işveren kuruluşları, zaman zaman üniversiteler, zaman zaman başka gruplar tutuyor. Üzücü olan bu makasın ucundan bazı  siyasilerde tutuyor. Bize yıllardır aynı filmi seyrettiriyorlar. Bu film 40 yıldır vizyonda babam izledi, ben izledim ama çocuğumun izlemesini istemiyorum. Bu gün filmi yeniden vizyona sokuyorlar, filmin adı ‘Ulusal İstihdam Stratejisi.” Esnek çalışma modelleri getirerek, güvencesizliği yaygınlaştırmak, kölelik düzeni kurmak istiyorlar. Kurmak istedikleri düzende sendika yok, toplu iş sözleşmesi yok, güvence yok, insan onuru yok. Ama biz bu kara düzene izin vermeyiz, biz bu oyunu bozarız. Bu gök kubbeyi onların başlarına yıkarız." diyerek ardından Haber-İş sendikasını kutladı: Haber -İş Sendikamızın Genel Kurulu başta haberleşme emekçileri olmak üzere herkese hayırlı uğurlu olsun. Haber-İş Sendikamıza başarılı bir genel kurul geçirmelerini diliyor, nazik davetlerinden dolayı Genel Başkanı Veli Solak'a teşekkür ediyorum. Dedi.

 

İki listenin yarıştığı Genel Kurul’da Genel Başkanlığa Veli Solak tekrar seçilirken, Genel Sekreterliğe Ümit Kaymal, Genel Mali Sekreterliğe İlçioğlu, Genel Eğitim Sekreterliğine Güney, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Mücayit Özdemir geldi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol