SALDIRILARA KARŞI ORTAK HAREKET EDECEĞİZ
SALDIRILARA KARŞI ORTAK HAREKET EDECEĞİZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Türk-İş Genel Sekreteri olarak Türk Koop-İş Sendikası’nın düzenlediği toplantıda konuştu. Kazanılmış hakların korunması ve geliştirilmesi Türk-İş çatısı altında mümkün olabileceğini dile getirdi.


Türk Koop-İş Sendikası zorunlu organlarını eğitim ve genel değerlendirme amacıyla Antalya’da bir araya getirerek toplantı düzenledi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Türk-İş Genel Sekreteri olarak toplantının açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasında kazanılmış hakların korunmasının ve geliştirilmesinin Türk-İş çatısı altında mümkün olabileceğini dile getirdi.

Genel Başkanımız Kavlak; çalışanların yıllardır direnerek ve mücadele ederek kazandığı koruduğu haklarına karşı son dönemde yapılan saldırılara dikkat çekti. Bu saldırılarla mücadele etmenin ve bu mücadeleden galip çıkmanın yolunun birlik ve beraberlikle mümkün olabileceğinin altını çizdi. Konuşmasında ayrıca Koop-İş Sendikasına ve o’nun Genel Başkanı Eyüp Alemdar’a da teşekkür etti. Koop-İş Sendikası ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Birincisi, bildiğiniz gibi Sendikam Türk Metal'in tüm çalışanları Koop-İş'in üyesidir. Yani biz sizinle aynı zamanda sosyal ortağız. İkincisi, Koop-İş'in değerli Genel Başkanı Sayın Alemdar'la olan dostluğumuzdur.

Sayın Alemdar, bitmek bilmeyen enerjisiyle, Koop-İş Sendikasını büyütmek ve güçlendirmek için ortaya koyduğu çabayla, Hepimizin gönlünü kazanmış çok değerli bir arkadaşımızdır. O nedenle beni buraya davet ettiğinde, Ankara'daki yoğun gündeme rağmen koşarak geldim, kendisine teşekkür ediyorum.

Son olarak da şunu söyleyebilirim: Koop-İş, özellikle son yıllarda ortaya koyduğu performansla, Türk sendikacılığının yükselen yıldızlarından biridir.

Gelecekte Türk sendikacılık hareketine yön verecek sendikalarımızdandır. Bu nedenle de bizim için çok önemlidir. Sayın Başkan konuşmasında Sendikamdan övgüyle söz etti. Kendisine teşekkür ediyorum”.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Genel Başkanımız Kavlak’a Koop-İş üyelerinden yoğun ilgi ve yakınlık gösterildi. Genel Başkanımız Kavlak; çalışma hayatının sorunlarını özetle sıraladığı konuşmasının sonunda birlikte mücadele etmenin önemini şu sözlerle vurguladı:

“Koop-İş topluluğu, IKEA işçisinin örgütlenme mücadelesi kadar Togo işçisinin örgütlenme mücadelesine de destek olursa birlik vardır, güç vardır. Praktiker işçisi Türk Hava Yolları'nda işten atılan arkadaşlarımızın sorumluluğunu vicdanlarında duyuyorsa orada sendikal birlik vardır, güç vardır.

Tarım Kredi'deki, Tapu Kadastro'daki işçilerimiz, bizimle birlikte alanlardaysa orada birlik vardır. Güç vardır. Değerli arkadaşlarım, Biz berabersek, birlikteysek, güçlüyüz. Haklı ve güçlü olanın karşısında hiç kimse duramaz. Biz haklıyız.  Biz kazanacağız”.

Koop İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar konuşmasında Türk Metal’den de övgüyle bahsetti:

“Bu seminerimizde Türk-İş'imizin değerli Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak da aramızda.  Sayın Kavlak,  ülkemizin en büyük sendikasının Genel Başkanı…

Sendikacılık literatürüne getirdiği "sosyal sendikacılık" anlayışıyla, bütün sendikalara örnek olan çalışmalarıyla, bizler için büyük bir değer taşıyor.  Özellikle Türk Metal'in örgütlenme stratejisi, teşkilat disiplini ve eğitim çalışmaları hakkında kendisinden çok yararlanıyoruz,  destek görüyoruz. Aramızda olmasından ve sendikamıza verdiği destekten dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum”.

Türk Koop-İş Genel Başkanı Alemdar; Koop İş Sendikasının verdiği örgütlenme mücadelelerinden örnekler verdi. Ikea işçileri için Ulusal ve Uluslar arası sendika camialarının verdiği desteğin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Koop-İş son yıllarda izlediği yol hakkında da şu şekilde konuştu:

“Bugün bu gurur ve kıvançla belirtiyorum ki, şu anda en büyük işkolu olan 17 Nolu "Ticaret, Eğitim, Büro Ve Güzel Sanatlar İşkolu"nda binlerce üyemiz ve yüzlerce işyerimiz ile sendika mücadelesini çok daha güçlü bir şekilde sürdürmekteyiz.

Kamu sektörünün yanı sıra, örgütlenmesi çok zor olan özel sektörde de örgütlenmeyi başararak sendikal hareket içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Sendikamız, mevcut yönetimi ve kadrosu ile bu başarılara imza atarken, bunda en büyük payı olan yine bu salonda bulunan siz değerli arkadaşlarımdır.

Bu başarıda payı olan tüm arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Sizlerin bizlere desteği sürdükçe, başarılarımız artarak devam edecektir”.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; eğitim bölümüne de katılarak bir süre dersi takip etti. Daha sonra Koop-İş’li emekçilerle vedalaşarak ayrıldı.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol