PROMET EMEKÇİLERİNE BASKI
PROMET EMEKÇİLERİNE BASKI

Bolu’da PROMET A.Ş iş yeri son zamanlarda işletme içinde SENDİKASIZLAŞMA çalışmalarına girdi.  Üyelerimize tehdit ve zorlamalarla istifaya zorlayan Promet yönetimine karşı sendikamız PROMET A.Ş önünde eylem yaptı.


 Servise binmeme eylemi yapan yaklaşık 200 kadar kişi yaklaşık 10 km yolu yürüyerek evlerine gitti. 

Bolu’da Yukarı Soku Mahallesinde faaliyet gösteren ve sendikamıza bağlı iş yeri olan PROMET A.Ş iş yerinde, üyelerimiz tehdit ve zorlamalar ile sendika üyeliğinde istifa ettirilmek isteniyor. Üyelerimizin mağdur olmaması için Türk Metal olarak personel servisine binmeme kararı alarak eylem gerçekleştirdik. Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi bir basın açıklaması yaparak “Türk Metal, Promet A.Ş çalışanları neredeyse orada olacak ve Promet AŞ çalışanlarının hakkına koruyacaktır” dedi.

Elçi, “Sendika olarak sözleşme süreci sonrası işveren ve temsilcileri antidemokratik bir tutum içine girmişlerdir. Sendikamız üyeleri işten çıkartılmış tehdit ve zorlama ile üyelikten çıkartılanlar dahi olmuştur. Demokrasinin bize verdiği tüm hakları kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye de sözlerine ekledi.

PROMET A.Ş işyerinde çalışan arkadaşlarımız, kendi hür ve iradeleriyle 11 yıl önce Türk Metal’de sendikalaşmış ve bu güne kadar bu süre zarfında tüm sendikal hakları Türk Metal tarafından korunmuştur.

Türk Metal Sendikası, PROMET A.Ş çalışanının sendikasıdır. Türk Metal olarak bu süreçte bugüne kadar ister işten çıkarılmış olsun, ister işe devam ediyor olsun, tüm PROMET A.Ş çalışanlarının mağduriyetini önlemek birinci görevimizdir.

TÜRK METAL, PROMET A.Ş ÇALIŞANLARI NEREDEYSE ORADA OLACAK VE PROMET A.Ş ÇALIŞANLARINI HAKKINA KORUYACAKTIR.

Bu düşüncelerle, PROMET A.Ş işverenini bir kez daha sağduyulu olmaya çağırıyor, kendilerine barış ve huzur içinde bir üretim süreci için dostça elimizi uzatıyoruz.

Demokratik haklarını kullanan ve eylemi gerçekleştiren üyelerimiz sendikamız öncülüğünde olay çıkarmadan dağıldılar.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol