PEVRUL KAVLAK EMEK HAREKETİNDEYILIN ADAMI
PEVRUL KAVLAK EMEK HAREKETİNDEYILIN ADAMI

“Kıdem tazminatı, kırmızı çizgimizdir, oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliğidir” diyen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak bu sözleri ile Gebze’deki Yeni Zemin Gazetesi Yayın kurulu tarafından emek hareketinde yılın adımı seçildi.


03 Ocak tarihli Yeni Zemin Gazetesi’nin “İşçinin Günlüğü” sayfasında 2012 yılı çalışma hayatının analizi yapıldı. Analizin sonuna doğru sendikal hareket eleştirildi. Sonra da Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın kıdem tazminatı hakkındaki görüşleri ve açıklamalarına yer verildi. Sayılan nedenlerden dolayı, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı yayın kurulu olarak emek hareketinde yılın adamı olarak kabul ettiler:

Ancak bir tanesi böyle yapmadı… Türk iş Genel Kurulu’nda kıdem tazminatına dokunulursa, genel grev sebebi sayalım diye bir önerge verildi, oraya da ilk imzayı onlar atmışlardı.

İşte o sendika Türk Metal Sendikası ve Genel Başkanı Pevrul Kavlak’tı…

Her toplantıda haykırdı…

Kıdem tazminatı kırmızıçizgimizdir dedi. Oğlumuzun damatlığı kızımızın gelinliğidir dedi. Çekin elinizi kıdem tazminatımızdan dedi. Genel grev yaparız dedi.

 Diğerleri kavga ediyor gibi görünse de, o ve sendikası Türk Metal gerçekten kavga etti. Şaka değildi bu. Türk metalin durması demek diğerlerine benzemezdi, Türkiye dururdu. Üstelik bu durum sadece Türk Metal üyelerinin meselesi miydi? Hayır… Tüm çalışanların meselesiydi. Tüm çalışanların, emekli olmaları durumunda, işten çıkartmaları durumunda, güvencesi olan kıdem tazminatı hakkında kim ne derse desin konuşan tek işçi lideri o idi… o Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlaktı...

Kıdem tazminatını hadisesini gündemden kalktığını da çok önemsediği sosyal medya üzerinden sevenleriyle paylaştı. Twitter da ortalık ayağa kalktı…”Kararlı duruşumuz sonuç verdi, işçinin başına çorap örmek isteyenler olmasına rağmen kıdem tazminatı konusu gündemden kalkmıştır.” Minvalinde tweetleriyle de bunu duyurdu. Bayrağı tek başına salladı, müjdeyi de kendisi verdi. Böylesine önemli bir konuda bayram öncesi gerçekten müjdeyi vermişti emekçiye… Her bayram öncesi müjde diye sözleşme bitiriyor diyenlerdense bu müjdeden sonra “gık” çıkarmamıştı bu sefer…

İşte bize göre emek hareketinde yılın adamıdır Pevrul Kavlak… Yılın olayıdır. Onun mücadele ederek gündemden kaldırttığı kıdem tazminatı fonu meselesi…

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Yeni Zemin Gazetesi’nin bu ince düşüncesi nedeniyle bütün metal işçileri adına kendilerine teşekkür ettiğini bildirdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol