ODABAŞ KAMU-İŞ SENDİKASI’NIN GENEL KURULUNA KATILDI
ODABAŞ KAMU-İŞ SENDİKASI’NIN GENEL KURULUNA KATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) 10. Olağan Genel Kurulu 2 Haziran 2022 tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda toplandı. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı H. Necip Nalbantoğlu’nun da yer aldığı Genel Kurula, UAMİF Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş da katıldı.

Kamu-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanı Hasan Değirmencioğlu’nun açış konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy bir konuşma yaptı.

Taçoy’un ardından UAMİF Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş söz aldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selamlarını ve başarı dileklerini ileterek söze başlayan Odabaş, Genel Kurula başarı dileklerinde bulundu. Kamu-İş ve Türk Metal arasındaki işbirliğinin devam etmesi temennilerinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız, “Sayın Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz kararıyla Türk Metal Sendikası, Kamu-İş Sendikası’na tüm tesislerinin kapılarını açmıştır. Bundan sonra da açmaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemde Türk Metal ve Kamu-İş olarak güzel protokollere, güzel işlere imza atacağız. Eğitimlerimize de düzenli olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda sendika üyesi ve davetlinin katıldığı genel kurulda, konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimler başladı. İki adaylı seçim sonucunda, mevcut Genel Başkan Ahmet Serdaroğlu, tekrar seçilerek güven tazeledi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol