ODABAŞ, FRANSA’DA 92. ÇELİK KOMİTESİ OTURUMUNA KATILDI
ODABAŞ, FRANSA’DA 92. ÇELİK KOMİTESİ OTURUMUNA KATILDI

OECD Çelik Komitesi, 92. Çelik Komitesi Oturumunu 19-20 Eylül 2022 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te topladı. OECD Çelik Komitesi küresel çelik sektörünün karşılaştığı zorlukların tartışıldığı ve bunlara karşı düzeltici politika önerilerinin geliştirildiği bir platform görevi görmektedir. Tartışmalar, çelik sektörünün daha açık, şeffaf ve sürdürülebilir bir hale getirilmesi ekseninde yapılmaktadır. OECD Çelik Komitesi Üyeleri ve Katılımcıları, küresel çelik üretiminin %45’ini ve çelik ihracatının %75’ini temsil etmektedir.

Fransa’da gerçekleştirilen 92. Çelik Komitesi Oturumuna Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Dış İlişkiler Daire Başkanımız Burak Ekmekçioğlu, OECD bünyesinde faaliyet göstermekte olan TUAC (OECD Sendikalar Danışma Komitesi) kontenjanından katılım sağladı. Toplantının ağırlıklı gündemi, çelik üretiminde artan enerji ve hammadde fiyatlarının çelik üreticilerinin rekabet gücü üzerindeki etkileri ile küresel çelik imalatında “0” karbon hedefine ulaşmada izlenecek yol haritasının belirlenmesi oldu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol