MURAT OTOMAT’A İŞTEN ATILMALARA İLK UYARI
MURAT OTOMAT’A İŞTEN ATILMALARA İLK UYARI

Gemlik Şubemizin işyerinde çoğunluğu sağlayarak yetki belgesini aldığı, Murat Otomat işyerinde iki üyemiz işten çıkartıldı.   


Anayasal haklarını sendikamızdan yana kullanarak, Gemlik şubemizin bünyesinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Murat Teknik Otomat emekçilerine işveren baskısı başlarken, sendikamıza üye olan için iki işçiyi işten çıkartıldı. İşten çıkartılan üyelerimize destek amacıyla Gemlik Şubemiz fabrika önünde bir protesto eylemi gerçekleştirirken, eyleme Murat Otomat işyerinin diğer çalışanları da destek verdi.

İki yüz’e yakın üyemizin katıldığı eylemde, işçiler fabrika önüne kadar  “Murat oto işçisi yalnız değildir’’, “Sendikal hakkımız engellenemez’’, “Türk Metal nerede biz oradayız’’ sloganları ile yürüdüler. Fabrika önünde ise Gemlik Şube Başkanımız Kemal Durmaz, Murat Otomat işyerinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaparak “Bugün burada ilk eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Murat Otomat’taki haklı davamızı tüm kamuoyu ile paylaşıp burada ki hukuksuzluğu her platformda dile getireceğiz. Eğer işten atılan arkadaşlarımız için herhangi bir adım atılmazsa ve içerideki baskılar devam ederse işten atılan arkadaşlarımızla beraber kapının karşısına direniş çadırını kurup burada yatıp kalkacağız” dedi. Yapılan basın açıklaması sonrasında üyelerimiz protesto yürüyüşü ile eylemi sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol