METAL İŞÇİSİ TARİH YAZIYOR
METAL İŞÇİSİ TARİH YAZIYOR

Pendik’te yapılan Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplansında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; “İşte bugün bu salonda, bir kez daha emin oldum ki; metal işçisi bir tarih yazıyor. Türkiye sendikal hareketine damgasını vuruyor” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Pendik’te yapılan Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısında metal işçilerinden övgüyle söz etti. “Sizlerin gözlerinde gördüğüm o inanç, O kararlılık, O mücadele azmi, Bize, metal işçisinin bu mücadeleden zaferle çıkacağını müjdeliyor” diyen Kavlak; “İşte bugün bu salonda, bir kez daha emin oldum ki; metal işçisi bir tarih yazıyor. Türkiye sendikal hareketine damgasını vuruyor” ifadeleriyle metal işçilerinin gönlünü bir kez daha fethetti.

Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantılarımız bu kez İstanbul Anadolu Yakası, Gebze 1, Gebze Dilovası ve Çayırova şubelerine bağlı iş yerlerimizden temsilcilerimizin ve üyelerimizin katılımıyla 3000 kişilik bir gövde gösterisi şeklinde Pendik’te bulunan Türk Metal Sosyal Tesisleri Toplantı salonunda yapıldı.

Genel Başkanımız Kavlak burada temsilcilerimize hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında “metal işçilerinin içinde bulundukları zor ve iç karartan durumu gözler önüne sererek işverenlere seslendi:

 Biz kavganın meraklısı değiliz. Biz işyerinde barıştan, huzurdan yanayız. Çalışma barışından yanayız. O halde neden işyeri işyeri dolaşarak bir mücadeleyi örgütlemeye çalışıyoruz? Neden sokaklardan söz ediyoruz? Neden meydanlara iniyoruz? Neden? Çünkü biz mutsuzuz, mutsuz. Biz huzursuzuz,  Huzursuz. Biz gerginiz, gergin. Biz krizdeyiz, krizde... Sadece ekonomik kriz değil,  aynı zamanda sinir krizlerindeyiz, sinir krizlerinde.

Kavlak; metal işçilerinin zamanı geldiğinde hiçbir sektörde olmadığı kadar iş yerine ve işine sahip çıktığını belirterek işverenlere seslendi:

Yeri geldiğinde "vatan sağ olsun" deyip soframıza bir ekmek eksik götürdüysek. Sizin heybetinizden korktuğumuzdan değil, Aldığımız Anadolu terbiyesindendir. Şimdi onlar düşünsün!

Biz, işyerlerimizi çok düşündük, çok fedakârlık yaptık. Biz, ödeyemediğimiz borçları,  Taksitleri, kredi kartlarını, ay sonu gelince ne yapacağımızı çok düşündük ama Çalışmamayı,  işi aksatmayı hiç düşünmedik.

Biz eve nasıl erzak götüreceğimizi,  Bakkalın kasabın önünden nasıl geçeceğimizi, çocuğa nasıl harçlık vereceğimizi çok düşündük ama Ekmek yediğimiz yere haksızlık etmeyi hiç düşünmedik.

İşverenlere sesleniyorum. Bu terbiyeyi test etmeye çalışmayın. Emeğini namus bilmiş insanların sabrını zorlamayın. Biz bu noktada durmayız. Eğer bizim fedakârlıklarımıza, iyi niyetimize karşı cevabınız buysa, Bizim vereceğimiz cevaba herkes hazır olsun.

Sadece cevaba değil, cevabın maliyetine de hazır olsun. Artık siz düşünün: Kimin ürettiğini,  Kimin katma değer yarattığını, Kimin çeliğe su verdiğini,  Yetişmeyecek siparişleri, yerine getirilemeyecek taahhütleri, Artık siz düşünün! Artık patronlar düşünsün!

Yoğun bir sevgi gösterisi ve ilgiyle karşılaşan Kavlak; metal işçilerinin sloganları eşliğinde salonda ayrıldı. Toplantıya Genel Sekreterimiz Yücel Yücel,  Türk-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Sendikamıza bağlı şubelerimizin başkanları da katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol