METAL İŞÇİLERİNİN İFTİHARI, TÜRK METAL
METAL İŞÇİLERİNİN İFTİHARI, TÜRK METAL

2. Aile Kurultayında konuşan Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce “Türk Metal’in; Türkiye’nin ve metal işçilerinin iftiharı” olduğunu söyledi.


Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce; Gebze 1, Gebze Dilovası, Gebze Çayırova, Aksaray, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakası şubelerimiz 2. Aile Kurultayı 4. Hafta açılış programında konuştu. Aslıyüce; “Türk Metal’in; Türkiye’nin ve metal işçilerinin iftiharı” olduğunu söyledi. Konuşmasında küresel sistemin nasıl çalışanları esaret altına almaya çalıştığını anlatan Aslıyüce, bu saldırılara karşı en güçlü ve net cevabı sendikaların verebileceğini belirtti. Herkes bu tabloyu değerlendirmelidir, Çünkü, Türkiye; yüce bir idealin ülkesidir ve yarınlara yürümektedir diye konuşmasını sürdüren Genel Sekreterimiz Aslıyüce;  yarınlara yürüyenler, yarınları kazanmak isteyenler umutlu olmalı, umutlarına sıkı sıkıya sarılmak zorundadır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Aslıyüce, 2. Aile Kurultayı’nın Türk Metal’in büyük bir sosyal sendikacılık örneği olduğunun altını çizdi.

Aslıyüce konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Hem Türkiye'de, hem dünyada sendikaların titreyip kendine gelmesi lazım. Türkiye'de sendikalara bir çıkış yolu lazım. Yeni bir sendikal anlayış lazım. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve Sosyal Sendikacılık dediğimiz çağdaş ve insani bir anlayışı uygulamaya koyduk.  Biz Türk Metal Sendikası olarak,  uzun yıllardan bu yana, sendikacılıkta sosyal sendikacılık denen yeni bir akımın öncüsü olduk.

Çünkü biz de işçiyiz… Biz de emekçiyiz… Biz emeğin de emekçinin de ne olduğunu biliriz. Biz, emeğin ve ekmeğin olduğu her yerde emekçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz, hizmete devam edeceğiz..

2. Aile Kurultayı 4. Haftasına üyemiz eş ve çocuklarından oluşan 450 kişilik bir grup katıldı. Şube Başkanlarımız da açılış konuşmasında hazır bulundu. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol