METAL İŞÇİLERİNE BORCUNUZU ÖDEYİN
METAL İŞÇİLERİNE BORCUNUZU ÖDEYİN

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Çorlu Şubemizin kongresinde konuştu: Eğer, o fabrikalarda çalışanların da bir yuvası olduğunu kabul ediyorsanız, eğer fabrikalarınızın geleceğini düşünüyorsanız, eğer fabrikalarınızı seviyorsanız, borcunuzu ödeyin.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk Metal – MESS Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde arabulucu tayin edilmesinden sonra ilk kez Çorlu’da konuştu. Konuşmasında bütün metal işçileri adına işverenlere seslendi: Bugün karlar içinde yüzüyorsanız, bunu o kriz döneminde göğsünü gere gere fedakârlık yapan metal işçilerine borçlusunuz. Borcunuzu ödeyin. Eğer, o fabrikalarda çalışanların da bir yuvası olduğunu kabul ediyorsanız, eğer fabrikalarınızın geleceğini düşünüyorsanız, eğer, fabrikalarınızı seviyorsanız, borcunuzu ödeyin. Bu borç ödenmeden, bu bayrak inmeyecek.

Çorlu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu Türk Metal Başkanlar Kurulu’nun tamamının katılımıyla 23 Mart’ta Çorlu’da yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaptı. Yoğun alkış ve “Başkan nerede, biz oradayız” sloganları ile karşılanan ve 2000 kişilik salonun top yekun birlik, beraberlik ve kararlılık sergilediği konuşma süresinde Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması büyük bir ilgi ile dinlendi. Kavlak konuşmasında, metal işçilerine, işverenlere ve süreci baltalamak isteyen mihraklara seslendi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından başlıklar:

MÜCADELE BAYRA\304\236IMIZI ÇORLU’DA AÇIYORUZ:

Uyuşmazlık tutanağını tuttuk. Anlaşamadık... Neden anlaşamadığımızı tüm bölgelerde anlatmak için haklılığımızı kamuoyu ile basın ile sizlerle paylaşmak için bayrağımızı elimize aldık ve mücadele için yola çıktık. Çünkü bu sözleşme bizim için emek demektir, ekmek demektir, insanca yaşam demektir.

İşte bugün burada, Çorlu'da mücadele bayrağımızı açıyoruz. Hakkımızı alana kadar da bu bayrağı indirmeyeceğiz. Nereye kadar giderse, oraya kadar gideceğiz. Biz, bu yola sizin için çıktık. Bu yoldan da dönmeyeceğiz.

İKİ TESTİ ÇARPIŞIRSA…

Bizim bu sözleşmede amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Eğer niyetimiz bağcıyı dövmek olsaydı, sektördeki fabrikaların bacaları bugün tütmezdi. Biz, tüm dünyayı sarsan o ekonomik kriz dönemlerinde sektördeki işyerlerinin yaşaması için hep fedakârlık yaptık. Taşın altına elimizi değil, bedenimizi koyduk. Biz fedakârlık yaptık. Sektör uçtu gitti, kârlara boğuldu. Şimdi de siz fedakârlık yapın diyoruz, ama onlar oralı bile olmuyorlar. Sözleşme mantığını enflasyon otomatiğine bağlamışlar, gidiyorlar. Ama bunlar fedakârlıktan yana değil, sadece kârdan yanalar. Biz, böyle bir anlayışla bu sözleşmeden el sıkışarak kalkmayız, kalkmayacağız. İki testi çarpışırsa, biri kırılır, öteki de çatlar.

BU ENFLASYON HESABI İLE OLMAZ

Sözleşmede, işçinin muhatap olduğu enflasyon kalemleri yerine, maalesef genel enflasyon rakamları dikkate alınıyor. Mesela, 2012 yılının enflasyonuna bakalım. TÜİK, sözleşmenin bittiği 6 aylık enflasyonu 1.14 olarak açıkladı. MESS müzakere için bu rakamı baz alıyor: 1.14'ü. Bu rakamın gerçeklerle, hayatla, sokakla hiçbir ilgisi yok. Çünkü TÜİK, enflasyon hesabında başka kalemleri dikkate alıyor. Ama bu enflasyon sepeti işçinin hesabına uymuyor. İşçinin günlük hayatında gerekli olan kalemlerdeki enflasyona baktığımızda, bu rakamın çok daha yükseklerde olduğu görülecektir.

ÇORLU ŞUBEMİZ TÜRK METAL SEVGİ ÇINARININ BİR DALI

Bu yılın başında Türk Metal çınarında bir yeni dal daha filizlendi. İşte bu yeni dal, Çorlu Şubemizdir. Sizler de bu çınarın dallarındaki birer yapraksınız. Türk Metal var oldukça, bu çınarın yaprakları asla yere düşmeyecek. Çorlu Şubemiz, metal işçilerine, sendikamıza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

COŞKUNUN ZİRVE YAPTI\304\236I BİR KONGRE

Çorlu Şubemizin Kongresine Başkanlar Kurulumuz tam kadroyla katıldı. Başkanlar Kurulumuzun yanı sıra ayrıca işveren camiasından da kongreye ilgi büyüktü. Katılanlar arasında; Hema Endüstri AŞ Genel Müdürü Tunç Doğan, Çerkezköy Arçelik AŞ Ürün Direktörü Mehmet Savaş, Hüppe Genel Müdürü Ömer Kalender, Long Yüzer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet yüzer, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Ego direktörü Tevfik Ayhan, Ego üretim Müdürü Hüseyin durhan, Ego İnsan Kaynakları Sorumlusu Gökhan Ermiş, Ototek Üretim Müdürü Aydın Zaralı, Sarten çorlu Fabrika Müdürü İlyas dolar, Trakyö Döküm İnsan Kaynakları Müdürü Birol Barut ve çok sayıda işveren temsilcisi, bürokrat, siyasetçi ve basın mensubu katıldı.

Çorlu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu sonucunda Şube Başkanlığına Baki Polat, Şube Sekreterliğine Hüseyin Yasak, Şube Mali Sekreterliğine Arslan Sert seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol