MESS OLAĞAN 49. GENEL KURULU İSTANBUL’DA TOPLANDI
MESS OLAĞAN 49. GENEL KURULU İSTANBUL’DA TOPLANDI

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) Olağan 49. Genel Kurulu açılış programı 14 Nisan 2022 Perşembe günü İstanbul’da yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da yer aldığı açılış programına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da katıldı.

MESS Olağan 49. Genel Kurulu, divan teşekkülünün oluşturulması ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Akkol, MESS’in son 3 yıllık süreçte gerçekleştirdiği faaliyetleri ve yenilikleri değerlendirdiği konuşmasında, MESS’in günümüzde geldiği nokta ve gelecek dönemdeki hedefleri ilgili açıklamalarda bulundu.

Akkol’un ardından kürsüye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çıktı. Varank, metal sektörünün ülkemiz ekonomisi açısından öneminin farkında olduğunu bildiklerine belirtirken, “Sizlerin rekabetçiliğini artırmak üzere gece gündüz çalışıyoruz. Bu noktada sizlerden de beklentilerimiz var. Lütfen yeni ve verimli yöntemler denemekten asla çekinmeyin. Ar-Ge'ye her zamankinden daha çok yatırım yapın. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak her zaman sizlerle birlikte çalışmaya ve gerekli destekleri sunmaya hazırız” dedi.

MESS Olağan 49. Genel Kurulu’nda kürsüye son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çıktı. Bilgin, bilgi teknolojileri ile bilişimin üretim teknolojisine yansımasıyla dünyanın yeni bir yapı, yeni bir yönetim ve yeni bir üretim tarzı altında şekillendiğine dikkat çektiği konuşmasında Türkiye’nin de bunun farkında olduğunu ve bu yaklaşıma sahip çıktığı söyledi. Sözlerine üretimin batı ülkelerinden doğu ülkelerine doğru kaydığını hatırlatarak devam eden Bilgin, bu süreçte Türkiye’de yaşanan gelişmelere değinerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının tamamlanmasının ardından ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Video Mesajı yayınlandı. Oktay’ın video mesajının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel kurul çalışmalarına başarılar dilediği yazılı mesajı okundu.

***

MESS Olağan 49. Genel Kurul Açılış Toplantısı, MESS’e üye 25’inci, 35’inci ve 50’nci yılını dolduran işyerlerine verilen plaket töreninin ardından tamamlandı.  Çok sayıda davetlinin yer aldığı açılış programına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ da katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol