MERCEDES-BENZ AVRUPA VE DÜNYA ÇALIŞMA KONSEYLERİ ORTAK TOPLANTISI
MERCEDES-BENZ AVRUPA VE DÜNYA ÇALIŞMA KONSEYLERİ ORTAK TOPLANTISI

Mercedes-Benz Avrupa ve Dünya Çalışma Konseylerinin Ortak Toplantısı, Avrupa ve Dünya Çalışma Konseylerinin Başkanı ve Mercedes-Benz Denetleme Kurulu üyesi Ergun Lümali başkanlığında 16-17 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Stuttgart şehrinde düzenlendi. Mercedes-Benz binek araçlarının üretimine ilişkin stratejilerin görüşüldüğü toplantıda, Mercedes-Benz Avrupa İş Konseyi’nin yeni yönetimi de seçildi.

Mercedes-Benz Avrupa ve Dünya Çalışma Konseylerinin ortak toplantısının açılış bölümünde Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kallenius, Mercedes-Benz Grup’un mevcut durumu ve gelecek dönem ile ilgili stratejileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açılış bölümün ardından toplantıda yer alan katılımcılar, temsil ettikleri ülkelerin sosyo-ekonomik durumu ve sendikal faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı sunumlarını gerçekleştirdiler. Bu bölümde Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, Türkiye’deki mevcut duruma ilişkin bir sunum yaptı.

Avrupa ve Dünya Çalışma Konseylerinin ortak toplantısının ilk gününde Mercedes-Benz binek araçların dünya genelindeki satış durumu ve tedarik zincirlerinin yönetilmesine ilişkin izlenen politikalar da ele alınırken, insan kaynakları ve personel yönetimi gibi konularda hayata geçirilecek stratejiler de tartışıldı.

Toplantının ikinci gününün ilk bölümünde ise Avrupa ve Dünya İş Konseylerinin yürütmekte olduğu faaliyetlerin paylaşıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantı, IndustriALL Küresel Sendika Otomotiv ve Havacılık Sektörleri Direktörü Georg Leutert tarafından IndustriALL Küresel Sendika ile Mercedes Benz arasında imzalanan küresel çerçeve sözleşmesi ile küresel otomotiv sektörünün son durumu hakkında yapılan değerlendirmeler ile tamamlandı.

Mercedes-Benz Avrupa ve Dünya Çalışma Konseylerinin Ortak Toplantısı’nda Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ’a, Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Burak Ekmekcioğlu eşlik etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol