Manisa 1 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu
Manisa 1 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu

 

Manisa 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulunda konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Türkiye’de gerçek anlamda sendikacılık Türk-İş ile başlamıştır” dedi.


 

Manisa 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu 11 Şubat Cumartesi günü Manisa Saruhan Otel’de yapıldı. Genel Kurula Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavklak, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MHP Manisa Milletvekili Ercan Akçay, Türk-İş Eski Genel Başkanı Salih Kılıç, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, çok sayıda işveren temsilcisi ve sendikacı katıldı.

Genel Kurul açış konuşmasını Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özben yaptı. Özben, Türkiye’de işçi hareketinin üç ayağı olduğunu, bu ayakları ise emekçilerin, sendikacıların ve Türk-İş’in oluşturduğunu söyledi. Özben, Mehmet Akif’in mısralarından örnek vererek; “Sahipsiz kalan vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” diyerek sendikamıza ve Türk-İş’e ne kadar sahip çıkmamızın gerektiğini vurguladı.

Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Hüseyin Özben’den sonra kürsüye Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Genel Başkanımız konuşmasında dünya sendikal hareketinin, önemli bir dönemden geçtiğini ve hem çalışanların hem de sendikaların uluslararası alanda baskılara ve saldırılara maruz kaldığını vurguladı. Kavlak, bu saldırılara karşı sendikaların önce işçilerin güvenini daha sonra kamuoyunun güveni kazanması gerektiğini söyledi. Kavlak, Türk sendikal hareketini kan kaybettiğini dikkat çekerek “Türk sendikal hareketinin artık kendisine bir çeki düzen verme zamanı gelmiştir” dedi.

Kavlak, konuşmasının devamında; “Sendikalar inadına örgütlenmelidir. Küresel güçlerin saldırılarına karşı dik durmanın tek yolu, tek çaresi budur. Sendikalar, nitelikli sosyal ve kültürel faaliyetlerle, eğitimlerle hizmet yelpazesini genişletmek zorundadır. Eğer, sendikaları yönetenlerin kafasında sendikacılık yoksa... Aldığı aidatı yine üyeye sosyal hizmet olarak iade etmiyorsa... Eğitimsel veya sosyal yaptığı bir yatırım yoksa... Üyelerini insanca yaşama şartlarına kavuşturmak ideali yoksa... O sendikanın varlığı ya da yokluğu farketmez… İşte bizim farkımızda burada… Çünkü biz, nerede metal işçisi varsa orada olduk… Bundan sonra da olmaya da devam edeceğiz… Metal işçilerinin emeğinin karşılığını almak, onları insanca yaşatmak, Metal işçilerinin eş ve çocukları için, sosyal ve kültürel yatırımlar yapmak, hizmetlerde bulunmak, bizim temel görevimizdir. Biz, bu görevden onur duyarız, gurur duyarız... Bu onuru da gururu da namusumuz gibi alnımızda taşırız... Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın...” dedi. Kavlak, “Türkiye’de, gerçek anlamda sendikacılık, Türk-İş ile başlamıştır…” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Kurul’da söz alan MHP Milletvekili Ercan Akçay, meclisi gönderilen yeni Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı’nın işçilerin lehine en uygun şekilde çıkarılması için tüm güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Genel Kurul da söz alan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise sendikaların inadına örgütlemeleri gerektiğini, bunun demokrasi için Türkiye için gerekli olduğunu vurguladı.

Manisa 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu sonrası Hüseyin Özben Şube Başkanlığına tekrar seçilirken, Nihat Gülserliler Şube Sekreterliğine, Ercan Dereli Şube Mali Sekreterliği görevine seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol