Makine Kimya’yı BirDünya Markası Yaptınız
Makine Kimya’yı BirDünya Markası Yaptınız

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Kırıkkale Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Makine Kimya Endüstrisi çalışanlarını teşekkür ederek: “Makine Kimya’yı bir Dünya markası yaptınız” dedi.


Kırıkkale Sosyal Tesis binamızın içerisinde yer alan Baki Yeşiloğlu Konferans Salonunda yapılan genel kurulda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Bugün Makine Kimya 29 ülkeye silah satıyorsa, 2010 yılında 650 milyonluk satış yapmışsa,  2011 'de satışlar 850 milyon liraya yükselmişse bu Makine Kimya emekçilerinin eseridir. Makine Kimya emekçileri sayesinde, Kırıkkale'den bir dünya markası çıkmıştır. Ben, Makine Kimya emekçilerini gösterdikleri başarı nedeniyle kutluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye için hayati derecede önem taşıyan Makine Kimya Endüstrisinin, devlet tarafından da desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Genel Başkanımız Kavlak, “Türkiye, savunma ihtiyacının dörtte birini yerli sanayiden karşılamaktadır. Bu anlamda yerli sanayideki tek adres vardır, o da Makine Kimyadır” dedi.

Baki Yeşiloğlu Konferans Salonunda düzenlenen Genel Kurulunun Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan Başkan Vekilliğini ise Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek yaptı. Çok sayıda sivil toplum temsilcisinin katıldığı genel kurulda iki liste yarıştı.

Genel Kurulda söz alan delegeler, Kırıkkale Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulunun oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştiğinin altını çizerek, seçilecek yeni yönetime başarılar diledi. Genel Kurul sonunda Mürsel Öcal yeniden Şube Başkanlık görevine seçilirken, Cihan Yaka Şube Sekreterliğine, Ercan Uğur ise Şube Mali Sekreterlik görevine seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol