MAHLE'DEN SÖZLEŞME KAÇIRDILAR
MAHLE'DEN SÖZLEŞME KAÇIRDILAR

Sıfırcı Sendika’nın Sözleşmesi bir marifet şaheseri… Öyle büyük bir marifet ki bu… 7 Eylül’de imzalanan sözleşme, allanıp pullanması ve makyajı uzun sürdüğü için ancak ve ancak 12 Eylül’de duyuruluyor.


İMZA TARİHİNDEN BİR HAFTA SONRA…

Sıfırcı Sendika’nın Sözleşmesi bir marifet şaheseri… Öyle büyük bir marifet ki bu… 7 Eylül’de imzalanan sözleşme, allanıp pullanması ve makyajı uzun sürdüğü için ancak ve ancak 12 Eylül’de duyuruluyor.

SIFIRCI SENDİKA, NASIL KAÇIYOR?..

Sıfırcı Sendika, “ İşçilerle yapılan toplantıda üyelerimizin sözleşmenin imzalanması konusunda görüş bildirmesi” diye bir açıklama yaparak, İzmir Mahle Mopisan sözleşmesi konusunda sorumluluğu, tıpkı Asil Çelik’te olduğu gibi emekçilere yükledi.

BİR SATIŞ SÖZLEŞMESİ DE MAHLE EMEKÇİLERİNE..

Metal İşkolunda, sendikacılığı, “işçiye hayatı zindan eden sözleşmeler imzalamak” olarak  görenler, Ditaş ve Asil Çelik’teki ‘satış’ sözleşmesine, bir yenisini daha eklediler.

SIFIRCI SENDİKA, MAHLE EMEKÇİLERİNİ İKİYE BÖLDÜ

Sıfırcı Sendika, Mahle Mopisan işyerinde çalışan işçileri, uyguladığı sözleşme anlayışıyla ikiye böldü… Sıfırcı Sendika, sözleşme masasında “ Yüksek ücretliye zam yok” görüşünü benimsedi ve ücreti yüksek olanları zamdan mahrum etti…

 

İşte Size Sıfırcı Sendikanın Mahle’deki Sözleşme Marifetleri:

Mahle Mopisan’da,1 Ocak 2012 tarihinde başlaması gereken sözleşmede açıkladıkları zam rakamlarına ancak 1 Ocak 2013 tarihinde ulaşıyorlar. Ve bunla da övünüyorlar…

İşyerinde çeşitli ücret seviyelerinde çalışanlar var. Bunların bir kısmı da asgari ücret seviyesinde, 769 TL aylık ücret alıyor. İşte sadece bunlara aldıkları toplam zam ile ikramiye dahil ulaştıkları seviye, 997 TL..

1 Ocak 2012’de yürürlüğe girecek sözleşmeye göre, 997 TL’ye işçi  ancak 1 Ocak 2013 tarihinde geliyor.. “Peki, bu 997 TL ile işçi daha ne kadar çalışacak” derseniz, 1 yıl daha çalışacak.

“Bir grup  düşük ücretlinin dışındaki işçiler, ne oranda zam, ne kadar ikramiye aldı?” sorusuna Cevabı sıfırcı sendikadan cevap alamazsınız. Biz, söyleyelim:

“Sizin ücretiniz zaten yüksek” diyerek, YÜKSEK ÜCRETLİYE ‘SIFIR’ ZAM…

“Dört ikramiye de size çok” diyerek, ÜCRETE GÖRE 2 AYA KADAR İNEN İKRAMİYE.

Ödemeleri  “Nete çevirdik” diyorlar.. Mahle Mopisan, İzmir’de Serbest Bölge’de olan bir işyeri. Buradaki tüm işyerlerinde çalışanlara – yasa gereği- net ödeme yapılıyor. Dolayısıyla, sıfırcı sendikanın bu konuda bir şey yapması mümkün değil…

İŞTE TÜRK METAL FARKI

Türk Metal, yeni örgütlendiği bir işyerinde dahi, hiçbir üyesi 1090 tl’nin altında bir ücretle işe başlamaz… onlar, eski işçide  997 tl’ye geldik diye övünüyorlar.

Türk Metal, aldığı zammı, yürürlük başından itibaren alır.

Türk Metal, aldığı zam oranını üst üste koyup ta, ulaştığı rakamı değil, her dönemi ayrı ayrı açıklar.

Türk Metal, zam alınca tüm üyelerine alır. Yüksek ücreyliye zamma gerek yok demez…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol