KUTSAL MÜCADELE BİRLİKLEKAZANILIR!
KUTSAL MÜCADELE BİRLİKLEKAZANILIR!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş Genel sekreteri olarak katıldığı ve konuşma yaptığı Kristal-İş Genel Kurulu’nda “hak için verilen mücadelelerden ve bu konudaki birlik ve bütünlük anlayışının öneminden” bahsetti.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş Genel Sekreteri olarak Kristal İş Genel Kurulu’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Kavlak; emeğe karşı yapılan saldırılara dikkat çekti; “Sorun hepimizin sorunudur, hep söylüyorum. Bu ülkede yalnızca işçilerin değil. Kamu çalışanlarının, İşsizlerin, Emeklilerin, küçük esnafın, dar ve sabit gelirlinin, hatta köylülerin kaderi ortaktır” dedi. Saldırılara dikkat çektikten sonra bu sorunların çözümünün birlik ve beraberlikle mümkün olacağını, Türk-İş çatısı altında bütün üyelerin aynı olarak görülmesi gerektiğini de şu sözleriyle işaret etti:

Sorunumuz birdir. Benim için Türk Metal Sendikası üyeleri neyse, Togo işçisi de odur.  Hobim'deki işçi de, Billur Tuz'daki de, aynıdır. Türk Hava Yolları'nda direnenler de odur. Hani şair diyor ya. "Yüreğin kadını erkeği yoktur. Bir merdi vardır, bir de namerdi" diye. İşte Türk Hava Yolları'nda direnen o mert yürekli bacılar da benim için en az Türk Metal işçisi kadar değerlidir. Ülkenin dört bir yanında ekmek için, hak için direnen tüm işçilerin mücadelesi kutsaldır. Ancak değerli arkadaşlarım, unutmayın ki, bu kutsal mücadeleyi kazanmanın yolu birlikten geçer.

Ben TÜRK-İŞ Genel Sekreteri olarak başından beri Türk Hava Yolları'ndaki arkadaşlarımın davasının yanındayım. Bu sorunun çözülmesi, o arkadaşlarımızın işe dönmeleri için taşın altına elimi değil bedenimi koymaya hazırım.

Genel Başkanımız Kavlak; konuşmasında; önce, ülkemizdeki ve dünyadaki temel sorunlara değindi. Suriye ile yaşadığımız sorunlara işaret ederek şöyle konuştu:

Biz bağımsızlıktan yanayız. Mazlum milletlerden yanayız. Komşularımızla iyi ilişkilerden yanayız. Bölgemizde huzurdan, güvenden, istikrardan yanayız. Savaş değil,  barıştan yanayız. Yaşanası bir dünyadan yanayız.

Biz hamburger yemek için köle gibi çalışmaktansa, yufka ekmeği yoğurda banarak yemeye razıyız.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Kristal-İş delegelerinin yoğun bir ilgi ve dikkatle dinlediği konuşmasında Türk-İş çatısı altında birlik ve beraberlik mücadele edilmesi gerektiği özellikle ve önemle vurgulandı.

Kavlak; Çerkezköy’de 12 yıl boyunca sendika şube başkanlığı ve yöneticiliği zamanında Kristal-İş’in Sayın Genel Başkanı Bilal Çetintaş ile ve o bölgedeki diğer arkadaşlarla birlikte birçok mücadelede birlikte olduklarını, Kristal-İş'i kendisine hep yakın hissettiğini, aileden gördüğünü, o nedenle bugün bu genel kurulda aile içinden biri olarak hitap etmek istediğini belirtti.

Kristal-İş Genel Kurulu’na sendikamızdan Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve şube başkanlarımız katıldı. Ayrıca Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, MESS Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Yıldırımoğlu, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Genel Başkanları ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları Kristal-İş Genel Kuruluna katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol