Kırıkkale'de Mühimmat Deposunda Patlama 4 İşçi Hayatını Kaybetti
Kırıkkale'de Mühimmat Deposunda Patlama 4 İşçi Hayatını Kaybetti

Kırıkkale'de Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Mühimmat İmha ve Ayrıştırma Tesisi'nde patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi, Salih Erkeç, Adnan Dağdelen, Cezayir Çalışkan ve Samet Aygar hayatını kaybetti. 


 
Yahşihan ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Mühimmat İmha ve Ayrıştırma Tesisi'nde 2 Ocak Pazartesi günü saat 00.40'da şiddetli patlama oldu. Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen patlamada, gece vardiyasında çalışan 4 sivil işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Olay yerine giden Kırıkkale Şube Başkanımız Mürsel Öcal, patlamada Salih Erkeç, Adnan Dağdelen, Cezayir Çalışkan ve Samet Aygar'ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Mürsel Öcal, patlamada hayatını kaybeden işçilerden Salih Erkeç'in, MKEK Silah Fabrikası'ndaki üyemiz Fatih Erkeç'in abisi olduğunu belirterek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 
 
Türk Metal Sendikası Yönetimi, patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'dan rahmet, ailelerine sabır diledi. 
 
Gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılan patlamanın ardından çıkan yangın, askeri tesisteki itfaiye ile ilçe ve Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekibi müdahalesiyle söndürüldü. Depolarda kimyasal madde olduğundan askeri tesise ambulans ve itfaiyenin dışında tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı. 
 
Büyük hasar gören 4 katlı binada büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği belirtiliyor. Patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol