KIDEM TAZMİNATI FONUNAGEÇİT YOK
KIDEM TAZMİNATI FONUNAGEÇİT YOK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Sakarya Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulundan seslendi: “Kıdem tazminatı, Türk işçi hareketi için, ya hep ya hiç davasıdır”.


Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kıdem Tazminatı Fonuyla, çalışanların alın terinin gasp edileceğine dikkat çekti ve ekledi: “Kıdem tazminatına yapılacak bir müdahale genel grev sebebi olacak! Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak Sakarya’dan bir kez daha sesleniyorum: Kıdem tazminatına uzanan elleri kırarız. Kıdem tazminatı, Türk işçi hareketi için, ya hep ya hiç davasıdır”.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasının devamında kıdem tazminatı fonu çalışmaları hakkında şunları söyledi:  “Biz kıdem tazminatının fona devrine kesinlikle karşıyız. Kıdem Tazminatı Fonuyla, çalışanların alınteri gasp edilecektir… Bu uygulama, işvereni bireysel yükümlükten kurtaracağı için, çalışanların işten çıkarılması da kolaylaşacaktır. Çünkü çalışanların bu saatten sonra kıdem tazminatı konusundaki muhatabı fon olacaktır. Türkiye'nin fon karnesi zayıflarla doludur. Konut Edindirme Yardımı, Tasarrufu Teşvik Fonu gibi bütün fonlar, amaçları dışında kullanılmış, fonda biriken para pul olmuş, sonra da tasfiye edilmiştir. Kıdem Tazminatı Fonu da, çalışanlara, geçmişteki fon uygulamalarının karanlık sonunu hatırlatmaktadır. Türk-İş genel kurulunda bu anlamda bir saldırıya cevap vermek için hazırlanan önergeye, ilk imzayı sizin adınıza ben attım. Kabul edilen bu önerge ile; kıdem tazminatına yapılacak bir müdahale genel grev sebebi olacak! Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası genel başkanı olarak Sakarya’dan bir kez daha sesleniyorum: Kıdem tazminatına uzanan elleri kırarız. Kıdem tazminatı, Türk işçi hareketi için, ya hep ya hiç davasıdır...”

Genel Başkanımız Kavlak çalışma hayatına, işçinin hakkına, emeğine doğru yöneltilen saldırılara karşı dünya işçilerinin birleşmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Sakarya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığı’nı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak üstlenirken, Divan Başkan vekilliğini Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Taçoğlu, MHP İl Başkanı Orhan Ünverdi, Türk-İş Eski Genel Başkanı Salih Kılıç, Sakarya Şubesi Eski Yöneticilerinden Recep Demir, Otokar İşyeri Delegesi Erol Bülbül birer konuşma yaparak çalışma hayatı ile ilgili konuları değerlendirdiler.

Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak başta olmak üzere çok sayıda işveren temsilcisi ve Türk Metal Şube Başkanı katılımcılar arasında yer aldı.

Sakarya 10. Olağan Genel Kurulunda Şahin Kaya Şube Başkanlığına, Uğur Tellioğlu Şube Sekreterliğine ve Tamer Emekçi Şube Mali Sekreterliği görevine seçildi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol