KDZ EREĞLİ VE BOLU ŞUBEMİZİN GENEL KURULLARI TOPLANDI
KDZ EREĞLİ VE BOLU ŞUBEMİZİN GENEL KURULLARI TOPLANDI

Karadeniz Ereğli Şubemizin 12. Olağan Genel Kurulu 22 Ekim 2002 Cumartesi günü, Bolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu 23 Ekim 2022 Pazar günü toplandı. Her iki genel kurulda da Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal seçilirken,  Kdz. Ereğli Şubemizin 12. Olağan Genel Kurulu divanı Sakarya Şube Başkanımız Olcay Meriç, Yılmaz Meral ve Volkan Atışman’dan oluşurken, Bolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu divanı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Birgül Güney ve Ramazan Çakıroğlu’dan oluştu.

Her iki genel kurulda da Divan Başkanı olarak genel kurul katılımcılarına seslenen Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Bartın’daki maden faciasında hayatını kaybeden madenci işçilerini anarak sözlerine başladı. “ Acımız tarifsiz, hepimizin yüreğine kor ateş düştü” diyen Erdal, “Madenciler ekmek paralarını canları pahasına kazanıyorlar. Evlerinden helalleşerek çıkıyorlar, sanki her sabah ölüme gidiyorlar. Bu zamana kadar böyle geldi ama artık böyle gitmesin. Bu, artık son bulsun!” talebiyle, yeni bir facia olmaması için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Genel Başkan Yardımcımız Erdal, konuşmasının devamında, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yoğun gündemi nedeniyle Kdz. Ereğli ve Bolu Şubemizin Genel Kurullarına katılamadığını dile getirirken, gönderdiği selam ve başarı dileklerini iletti. Genel Kurulların, Türk Metal için yeni dönemde daha başarılı olmak için neler yapılabileceğinin konuşulduğu, birliğin beraberliğin pekiştiği toplantılar olduğunu vurgulayan Erdal, geçmiş dönemin de objektif olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Metal’in hangi açıdan bakılırsa bakılsın, her alanda hiçbir sendikanın erişemeyeceği kadar başarılı bir grafik çizdiğini kaydeden Erdal, bu başarının altında Genel Başkanımızın liderliğinin ve vizyonunun yattığını söyledi. Türk Metal’in üye sayısının Genel Başkanımızın bu görevi üstlendiği dönemde 3 katından fazla arttığını vurgulayan Erdal, bu başarının dünyadaki sendikalı işçi sayısının giderek azaldığı bir dönemde geldiğini belirterek, şöyle devam etti: “Onun için, bu öyle sıradan bir başarı değildir. Bunun adı zaferdir, zafer. Biz bu zaferi, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a borçluyuz. Hani diyoruz ya, adam gibi adam diye… İşte aynen öyle, Pevrul Başkan adam gibi adam, adam gibi adam.”

Genel Başkan Yardımcımız Erdal geçen dönem MESS’le imzalanan sözleşmelerin buzkıran gemisi işlevi görerek, münferit sözleşmelerde de iyi rakamların yolunu açtığını söyledi. Ancak Türk Metal’in başarısının sadece sözleşmedeki iyi rakamlarla kalmadığını belirten Erdal, çalışma hayatını olumsuz etkileyecek hiçbir düzenlemenin sözleşmeye girmesine de izin vermemelerinin de büyük bir başarı olduğunu kaydetti.  Türk Metal’in Covid salgını sırasında izlediği politikayla, bütün dünyaya örnek olduğunu belirten Erdal, herkesten önce harekete geçerek üyelerimizin salgın nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle işten çıkarılmasının önüne geçildiğini söyledi. Bu dönemin bu şekilde atlatılmasının da önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Halil Faki Erdal, bunun mimarının da Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olduğuna işaret etti.

***

Kdz. Ereğli Şubemizin 12. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal’ın konuşmasının ardından ise kürsüye çıkan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu genel kurul delegelerine başarı dileklerini sundukları bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

***

Açılış ve misafirlerin konuşmaların ardından Kdz. Ereğli ve Bolu Şubelerimizin Faaliyet Raporları genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bu bölümde Kdz. Ereğli’de Erdemir işyerinden Samet Aksoy ile Ramazan Kökçü, Bolu da ise Arçelik işyerinden Erkan Şahar ile Ebru yakalı söz alarak konuştu.

 

***

Kdz. Ereğli Şubemizin 12. Olağan Genel Kuruluna katılan misafirler arasında Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Erdemir Endüstriyel İlişkiler Müdürü M. Kerem Çelebi ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Bolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu katılan misafirler arasında Arçelik İnsan Kaynakları Müdürü Gözde Altıntaş, Arçelik Endüstri İlişkiler Sorumlusu Enis Kaya, Tansel Cablex Fabrika Müdürü Fırat Taşkaya ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. 

***

Kdz. Ereğli’de tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Yakup Yılmaz, Şube Sekreterliğine Birol Onay, Şube Mali Sekreterliğine Ferdi Ergün, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Çetin Altay  ve Şube Eğitim Sekreterliğine  Ercan Demirtaş seçildi. Bolu’da ise Şube Başkanlığına Hakan Gülen, Şube Sekreterliğine Aslan Yazıcı, Şube Mali Sekreterliğine Hakan Pınar, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Fazlı Taşran ve Şube Eğitim Sekreterliğine Süleyman Altun seçildi. 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol